Ba pappa operere sønnen selv

Legen søkte på Wikipedia for å behandle trang forhud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i Stockholm kom til legevakten med sin fem år gamle sønn som hadde smerter når han skulle tisse. Problemet skyldtes trang forhud, men pappaen fikk seg et realt sjokk da han møtte legen.

Sammen med sønnen ble han henvist fra sykehuset til Närakuten, en spesiell legevakt for barn.

- Det første legen gjør er å gå inn på nettet og på Wikipedia for å se hvordan man behandler trang forhud. Det er vel neppe det mest troverdige stedet for medisinsk fakta, sier mannen til avisa Stockholm City.

Setter sprøyte i penis

Legen bestemmer seg for å sette lokalbedøvelse i guttens penis for så å lage en åpning i forhuden med en klemme kalt peang.

- Det går ikke og sønnen min skriker av smerte hele tiden. Da setter legen en bedøvelse til og når han enda ikke lykkes ber han meg om å gjøre inngrepet. Selv går han ut av rommet «for ikke å forstyrre», forteller pappaen.

Han velger imidlertid å ikke fortsette prosedyren som legen har bedt han om. Gutten er nå helt svett og har begynt å blø. En uke senere opereres han på Astrid Lindgrens sykehus med vellykket resultat.

Har anmeldt legen

- Barnelegen på sykehuset sa at man ikke kan bedøve med sprøyte rett inn i penis, ikke engang på en voksen mann. Dette var sannsynligvis utrolig smertefullt for sønnen min, sier mannen. Han har nå anmeldt legen til helsetilsynet i Sverige.

Lederen for Närakuten vil ikke kommentere saken før tilsynet har kommet med sin uttalelse.