Ba politiet om hjelp - døde i brann

Kvinnen som omkom i brannen som krevde fire liv i Haramsøya mandag morgen, ba for kort tid siden politiet om hjelp til å holde mannen borte fra huset. Politiet tror brannen kan være påsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

24.juli henvendte kvinnen (36) seg til det lokale lensmannskontoret på Haramsøya i Møre og Romsdal. Hun fortalte at hun følte seg truet av sin chilenske samboer (44) og ønsket politiets hjelp til å holde ham borte fra hjemmet.

Til tross for at kvinnen ikke ville gå til anmeldelse av mannen, konkluderte politiet med at en begjæring skulle utstedes.

- Da beslutningen skulle forkynnes mannen, var han ikke på bopælen, sier ajourhavende jurist ved Ålesund politikammer, Olav Årø til Dagbladet.no mandag kveld. Samboeren var blant de omkomne, men Årø sier at det er uklart om han har bodd i huset de siste dagene.

Mulig påsatt

Funn som politiet har gjort på brannstedet gjør at politiet mandag kveld jobber ut fra teorien om at brannen, der fire mennesker omkom, kan være påsatt.

- Huset er ikke utbrent, men har fått mye sotskader. Samtidig er det funnet flere arnesteder for brannen. Det er dette som styrker våre mistanker om at brannen er påsatt, sier Årø.

Politiet kan ikke utelukke at det ligger en familietragedie bak brannen. Kripos er koblet inn i saken og kriminalteknikere vil finne ut om noen av de døde er påført skade i forkant av brannen.

Fire omkom

En fem år gammel gutt ligger hardt skadd på brannskadeavdelinga på Haukeland sykehus etter brannen. Han mistet hele familien sin i brannen som brøt ut i et bolighus på Haramsøya i Haram i Møre og Romsdal mandag morgen.

Den 36 år gamle moren var allerede død da brannvesenet ankom stedet. Faren (44) og de to søskenene på fire og sju år døde kort tid etterpå av skadene de hadde pådratt seg.

Mye røyk

Det var klokka 09.35 at brannvesenet fikk melding om brannen i boligen, som ligger en halv time fra Ålesund med båt. Det var voldsom røykutvikling i boligen. Rettsmedisinere skal foreta en obduksjon av de omkomne på onsdag for å finne ut mer om dødsårsaken.

<B>RØYKSKADD:</B> Teknikere på vei inn i huset der fire personer omkom i en brann i morgentimene i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer