Ba politiet om skyss

TRONDHEIM (Dagbladet): De fem ungdommene som ble påkjørt av en personbil i Melhus søndag kveld, ba om å bli skysset hjem av politiet like før ulykken skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De hadde fått sin egen bil avskiltet i en trafikkontroll.
Politimester Per M. Marum ved Trondheim politikammer forsvarer at hans tjenestemenn ikke kjørte de unge hjem.
Han sier de ikke hadde anledning til dette, fordi de var ute i annet oppdrag og fordi det ikke var plass i bilen.

- Det er vel en skjebnens finger som har vært med i dette spillet, som man i ettertid synes det er forferdelig vondt å iaktta. Men jeg kan ikke se at politiet er å kritisere for det som skjedde, sier Marum til Dagbladet.

Fartskontroll

Klokka 18.30 søndag kveld hadde en uniformert bilpatrulje fra Trondheim politikammer fartskontroll på E39 ved Udduvold bru.
Den stoppet en personbil med fem ungdommer, foretok en rutinemessig sjekk opp mot sentrale registre, og fant at det forelå en avskiltningsbegjæring på bilen.

Ungdommene fikk lov til å kjøre den avskiltede bilen til nærmeste bensinstasjon, men det oppsto en feil i girboksen som gjorde at bilen bare måtte dyttes til side fra veien.

Det var da ungdommene fikk avslag på forespørselen om å bli kjørt hjem.
De ble henvist til en bussholdeplass på stedet, med buss-avgang hver time, men valgte i stedet å gå hjemover.

Ble påkjørt

Kort tid etter ble alle fem påkjørt av en personbil på en bekmørk veistrekning uten fortau på Øysand. 21 år gamle Odd Johan Skjølset fra Løkken mistet livet, mens ei jente i ungdomsflokken og passasjeren i bilen ble alvorlig skadd.
- Det er etter mitt syn intet å bebreide mine tjenestemenn. De opptrådte helt korrekt, men det er brutalt både for dem og for meg å se hva som seinere skjedde, sier politimester Marum.

Han gir uttrykk for sin dypeste medfølelse med de pårørende til den drepte, med de tilskadekomne og med alle som ellers er berørt av ulykken.

Lensmannsførstebetjent Knut Rostad ved Midtre-Gauldal lensmannskontor sier at de ennå ikke kjenner årsaken til ulykken.

- Det var et sammenfall av flere uheldige omstendigheter, slik som dårlig sikt, vått føre, manglende fortau og manglende gatebelysning, sier Rostad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer