Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ba retten fjerne Staff

- Du er så flåsete at vi kan greie oss uten deg, tordnet Sigurd J. Klomsæt mot Tor Erling Staff i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rettssaken mot 23-åringen som er tiltalt for uaktsomt drap på Ronny Halvorsen, fortsatte i retten i dag. Da retten var satt, var det advokatene som kom i fokus.

Forsvarer Sigurd J. Klomsæt var mektig irritert på Staff etter en uttalelse fra Staff i dagens VG.

Der sier Staff, som er bistandsadvokat for offerets mor, at «på meg virker det som om åstedet var et jaktområde».

Krisemaksimerer

Ifølge Fædrelandsvennen tok Klomsæt ordet da retten ble satt klokka ni i dag. Han spurte Staff om uttalelsen stemte, noe Staff bekreftet.

- Da krever jeg at Staff offentlig beklager uttalelsen, ettersom den er meget belastende for min klient, sa Klomsæt.

- Jeg har intet å beklage. Jeg er riktig sitert og vedgår det som står. Det eneste jeg beklager er at Klomsæt krisemaksimerer enhver ting, svarte Staff.

Ville fjerne Staff

VENNER TROSS ALT? Forsvarer Sigurd J. Klomsæt (tv) og bistandsadvokat Tor Erling Staff i vennskapelig dyst i en pause under rettssaken i Aust-Agder tingrett i går. Foto: Scanpix
VENNER TROSS ALT? Forsvarer Sigurd J. Klomsæt (tv) og bistandsadvokat Tor Erling Staff i vennskapelig dyst i en pause under rettssaken i Aust-Agder tingrett i går. Foto: Scanpix Vis mer

Deretter ba Klomsæt retten om å fjerne Staff som bistandsadvokat, eller gi ham en egnet reaksjon for uttalelsen, skriver Fædrelandsvennen.

- Du er så flåsete at vi kan klare oss uten deg, sa Klomsæt.

Deretter hintet Staff om at Klomsæt hadde fôret VG med saker, før endelig rettssaken kunne begynne.

I dag vitnet psykologiprofessor Roald Bjørklund ved Universitetet i Oslo om den tiltalte 23-åringens reaksjoner i forkant av drapet på Ronny Halvorsen.

Etter at Bjørklund hadde forklart seg, ba Klomsæt om at saken måtte utsettes. Han mente at påtalemyndigheten har forsømt seg ettersom de ikke har foretatt en rettspsykiatrisk undersøkelse av den tiltalte 23-åringen, melder NTB.

- Jeg begjærer saken stanset og utsatt. På bakgrunn av psykologiprofessor Bjørklunds vitneprov er det åpenbart at undersøkelser gjenstår for at man skal vite hvem han og hva som er hans situasjon, sa Klomsæt i sin begjæring.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media