Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ba sønnen slå mora

Den drapstiltalte Zahiredin Shamsi (33) beskylder avdøde Anooshe (22) for barnemishandling. Selv kommanderte han sønnen til å straffe mora.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Rettssaken mot ektemannen pågår nå i Romsdal tingrett. Zahiredin Shamsi er tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

I tingretten erkjenner afghaneren at han før separasjonen var et faktum sommeren 2000, kastet varm te på sin kone. Anooshe flyttet da til et krisesenter.

Det skjedde etter at Anooshe angivelig skal ha slått en av parets to sønner med en telefonledning, fordi han hadde stjålet tyggegummi på butikken.

Afghaneren holdt kona fast og forklarte femåringen hvordan mor skulle tuktes.

- Jeg sa til sønnen min at nå kan du slå henne, forteller Shamsi, som sier han var general i Afghanistan før han måtte flykte da Taliban tok makten.

- Målbevisst

Anooshe tok med seg ungene til et krisesenter. Mor og barn fikk hjelp til å leve i skjul. Shamsi skaffet seg en revolver - for å skyte seg selv inne i rettslokalet, forklarer han.

Slik gikk det ikke: Etter å ha fylt magasinet med seks patroner, fyrte han av alle skuddene mot kona, på trappa under politi- og tinghuset i Kristiansund.

- En traumatisk opplevelse, sier advokat Elisabeth Tørresby. Hun sto sammen med Anooshe da Shamsi kom ut av drosjen med den skuddklare revolveren i bukselinningen, under jakka.

Urettferdigheter

Den drapstiltalte 33-åringen har til sammen fem barn fra to tvangsekteskap. Han kan ikke forstå hvordan rettsvesenet kan nekte ham samvær med barna.

- I to år var jeg utsatt for urettferdigheter. Jeg holdt ikke ut mer. Jeg kom fram til at jeg måtte ta mitt eget liv, sier afghaneren.

- Uten å ville det, og uten at jeg visste hvorfor, avfyrte jeg skuddene mot henne, sier afghaneren. Han nekter for at han planla å drepe ekskona.

SKUTT AV EKTEMANNEN: Anooshe Gholam ble skutt og drept på kloss hold utenfor rettslokalet i Kristiansund.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media