Barnevernet

Ba staten skamme seg: - Ikke saklig

Bufdir synes de blir utsatt for urettmessig barnevernskritikk.

EMD-STORM MOT NORGE: Saken til Trude ble tatt til behandling i Menneskerettsdomstolen i desember 2015. Siden er ytterligere 34 norske barnevernssaker satt under lupen i Strasbourg. Video: Siv Johanne Seglem og Asle Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Barnevernet fortjener en saklig debattform, sier divisjonsdirektør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), Kjetil Andreas Ostling.

Bufdir-lederen har latt seg provosere over Ine Havers angrep på staten i Dagbladet i går.

- Dette er statens ansvar. Staten burde skamme seg lang vei, uttalte Haver.

Hun er barnevernsansatt, kommunestyrerepresentant (Ap) i Stavanger og initiativtaker til #heierna-kampanjen - et grasrotopprør som jobber for flere saksbehandlere til barneverntjenestene.

Haver har merket seg at Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) i høst har fastslått at norsk samværspraksis etter omsorgesovertakelse er ulovlig.

Dessuten mener hun at staten må ta grep for å sikre at det er tilstrekkelig mange barnevernsansatte, slik at folk i førstelinja har mulighet til å gjøre gode vurderinger.

Haver mener Stavanger i bunn og grunn overtok et statlig ansvar når kommunestyret denne uka besluttet å øremerke midler til fire nye saksbehandlerstillinger i byens barnevern.

Reagerer

Det får Bufdir til å reagere:

- Dersom vi skal ha en saklig og opplysende debatt om noe så viktig som barnevern, må vi starte med ryddighet om de faktiske forholdene. Det er kommunens ansvar å sikre forsvarlig bemanning av sin barneverntjeneste, påpeker Ostling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer