Ba til Gud om et bedre samfunn - ble skutt

Ungdom som var samlet i kirka for å be, ble skutt og drept av våpendesperadoen. Han rakk å drepe sju personer før han tok sitt eget liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg er sju personer er sendt til sykehus med skuddskader. Tilstanden skal være kritisk for flere av dem.

Tragedien utspant seg ved Wedgwood baptistkirke i Texas ved 01-tida i natt norsk tid. 150 ungdommer hadde akkurat bedt til Gud om et bedre samfunn for alle. De var samlet i kirka, da gjerningsmannen lagde et forferdelig leven ved inngangsdøra. Høylydt begynte han å håne religion, før han trakk fram en pistol og begynte å skyte de livredde ungdommene én etter én.

Tre ungdommer og tre voksne døde umiddelbart. En døde på sykehus av skadene han pådro seg. Sju andre ble truffet av kulene før gjerningsmannen tok sitt eget liv.

Ungdommen sang

Politiet fryktet lenge at mannen hadde festet en bombe til kroppen, så en bomberobot ble sendt inn for å undersøke gjerningsmannens lik. Sjuendeklassingen Chris Applegate ble sjokkert vitne til at vennene ble meid ned av pistoldesperadoen.

- Vi sto stille og sang. Midt i sangen kom en mann inn døra og fyrte av et skudd. Han ba oss stå stille, sier Applegate til Ap.
- Vi sprang under benkene, og han skjøt rundt ti skudd til. Noen ropte «løp, løp», så vi løp.

Ikke identifisert

Ifølge AP har ikke politiet funnet noe motiv for skytingen. Mannen er mellom 20 og 30 år, men han er foreløpig ikke identifisert. Han hadde langt hår og bart, og var iført svart jakke, jeans og en hvit t-skjorte.

- Gjerningsmannen var svært rolig, så normal ut og røyket en sigarett. sier Christy Martin til KDFW-TV. Hun var vitne til drapene.

Den første politimannen på åstedet, Chip Gilette, kom tilfeldig over skytetragedien. Han er nabo til kirken, og han tittet ut av vinduet fordi hunden hans gjødde. Da så han panikkslagne tenåringer løpe hylende ut fra kirka.

Ifølge AP har politiet foreløpig ikke identifisert de drepte. De skadde er en 12 år gammel gutt, to kvinner på 17 år og 41 år, og fire menn på 17 år, 17 år, 34 år og 38 år.

SJOKKERT: En mann med skuddskader blir behandlet etter at en våpendesperado gikk berserk i Texas.