Ba vennene se på nyhetene

To dager før han krasjet småflyet inn i skyskraperen, ba 15 år gamle Charles Bishop vennene om å følge med på nyhetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Følg med på nyhetene, skal Bishop ha sagt til sine beste venner om å følge med på nyhetene.

- Han sa et flyselskap vurderte å ansette ham og at han ville komme på nyhetene lørdag, sier vennen Emerson Favreau til nyhetsbyrået AP.

Han trodde ikke noe særlig på det siden Bishop hadde sagt det samme to ganger tidligere, uten at noe hadde skjedd. Men sist lørdag stjal Bishop et fly fra St. Petersburg-Clearwater internasjonale flyplass og krasjet det inn i 28. etasje til Bank of Americas bygning i sentrum av Tampa.

Bare Bishop selv omkom, men i lomma hadde han en lapp som forklarte at han støttet terroraksjonene mot USA den 11. september i fjor, og som forklarte at han støttet den ettersøkte terroristen Osama bin Laden.

Men ingen ting tyder på at han faktisk har hatt kontakt med noen terrorister før han valgte å ta sitt liv.

Etterforskere opplyser at Bishop har fått utskrevet medisin mot kviser, som kan føre til depresjoner. Medisinen har flere ganger vært koplet til selvmord i USA.

- Vi vet ikke om han faktisk tok medisinen, og eventuelt hvor lenge han har tatt den, sier Katie Hughes, talsmann for politiet i Tampa.

Om to uker vil politiet få svar på blodprøvene, som kanskje kan fortelle om 15-åringen hadde noen medikamenter i kroppen.

- Han hatet bin Laden

Myndighetene i USA opplyser at 147 mennesker som har tatt medisinen Accutane, har tatt sitt liv, eller blitt lagt inn for selvmordsforsøk i USA fra 1982 til år 2000. Medisinen skal påvirke sentralnervesystemet, og 12 millioner amerikanere skal ha brukt medisinen siden den ble lansert i 1982.

Det er ikke funnet noe bevis for at medisinen faktisk fører til depresjoner, men myndighetene har i flere år vært bekymret for at det faktisk kan være en sammenheng.

Bishop skal ikke ha hatt noen psykiske problemer tidligere, og har heller aldri forsøkt å ta livet av seg. Både vennene og hans flyinstruktør beskriver ham som snill, smart og vennlig.

Politiet i USA har nå også undersøkt Charles Bishops datamaskin, uten å finne noe mistenkelig på den.

De har heller ikke funnet noe interessant for saken i guttens eller hans bestemors hjem, melder AP.

Kameraten Favreau sier at Bishop slett ikke støttet bin Laden, til tross for lappen som ble funnet i hans lomme. Han sier til nyhetsbyrået at Charles hatet bin Laden og at han hadde uttrykt sympati for terrorofrene i skoleavisa.

- Jeg tror han skrev den lappen bare for å få oppmerksomhet, slik at alle skulle vite hvem han var da han døde. Det gjør de også, sier Emerson Favreau.

<B>HATET BIN LADEN: Kameraten til Charles Bishop mener han slett ikke støttet Osama bin Laden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer