BA vil ha anti-rakettsystemer

British Airways har bedt Boeing og Airbus finne løsninger på hvordan de kan beskytte flyene sine mot bakkeangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Samtalene med de to flyprodusentene Airbus og Boeing har pågått i flere måneder allerede. I dag gikk ledelsen i British Airways ut og bekreftet at de er på jakt etter løsninger som kan beskytte deres fly.

- Vår sikkerhetsgruppe har snakket med produsentene om anti-luftskytssystemer, sier en talsmann i BA ifølge Reuters. Ingen beslutninger er tatt foreløpig.

Det har lenge vært antatt at israelske fly har slike anti-rakettsystemer, mens de fleste av de 12.000 kommersielle flyene i verden ikke har noen form for beskyttelse mot angrep fra utsiden.

Analytikere hevder at det største hinderet mot slike systemer er utgiftssiden, og at det er grenser for hvor godt fly som flyr sakte og ubevæpnet kan beskyttes.

Et israelsk fly unnslapp såvidt et angrep med varmesøkende raketter over Kenya i november i fjor. Arkia Israel Airline-flyets mirakuløse redning førte til spekulasjoner om flyet hadde sendt ut avledings-lys for å villede rakettene. Slike systemer fins i militære fly.

I august fikk BA tillatelse til å gjenoppta ruta til Basra sør i Irak. Foreløpig har sikkerhetsproblemet hindret dem i å fly både til Basra og Bagdad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer