Baasland anker konkursen

Ikke ansvarlig for et lån fra konas nevø, mener han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biskopen mener han rettslig sett ikke har et ansvar for beløp konas nevø skal ha overført til sønnen Bjarte Baasland. Derfor oversendte han fredag anken til Gulating lagmannsrett.

Saken gjelder et lån på 3,8 millioner kroner fra konas nevø som Ernst Baasland underskrev på.

- Vi mener han ikke er rettslig ansvarlig for dette, blant annet på grunn av måten det er undertegnet på. Han er blitt bedt om å undertegne i forhold til sin kone. Hun har tatt opp et lån av nevøen samme dag på 12,5 millioner som han ikke visste om, sier Helljesen til Rogalands Avis.

- Som en konsekvens av dette er Baasland heller ikke insolvent. Det vises til de forsiktige beregninger som er foretatt i anken hva gjelder dette forhold, sier Ernst Baaslands advokat, Atle Helljesen til Aftenbladet.no.

Biskopen vil holde seg til det han er rettslig forpliktet til. Dersom man ser bort fra kravet til nevøen er biskopens gjeld på omkring 3 millioner kroner etter at bankene har fått dekket sine krav via salg av bolig og hytte.

- Dette er et beløp han mener å kunne betjene, sier Helljesen.

Baasland presiserer at han ikke har tatt initiativ til private lån eller banklån til sønnen etter sommeren 2006. Og at han ikke hadde kunnskaper om sønnens påståtte IT-satsing i Praha før dette kom opp i oktober 2007.

(NTB)

ANKER: Biskop Ernst Baasland ble slått konkurs i september. Nå anker han avgjørelsen. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
ANKER: Biskop Ernst Baasland ble slått konkurs i september. Nå anker han avgjørelsen. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix Vis mer
Baasland anker konkursen