Baasland ble informert om millionlån i fjor vår

Ikke i fjor høst, som biskopen først sa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biskop Ernst Baasland har sagt at han først ble kjent med konas private banklån i fjor høst. I et brev til kreditorene skriver han at han ble varslet allerede et halvt år før.

Ernst og Bodhild Baasland ble slått konkurs i Stavanger skifterett 11. september. Bakgrunnen var de enorme lånene de hadde tatt opp hos private långivere og banker. Pengene skulle gå til sønnen Bjarte Baaslands angivelige IT-prosjekt i Tsjekkia, men de gikk isteden til å finansiere hans pengespill på nett.

Flere ganger har biskopen sagt at han først ble kjent med private låneopptak sent i fjor høst. Men i et brev Ernst Baasland har sendt en av sine kreditorer skriver biskopen at han allerede våren 2007 ble varslet om at ektefellen hadde tatt opp private lån, melder NRK.

I brevet skriver biskopen at han var helt uvitende om privatlånet da kreditorene kom på døren i slutten av mai 2007. Ifølge NRK hadde biskopen da allerede tatt opp banklån på nær 7 millioner kroner. I løpet av de neste månedene tok han og hans kone opp nye banklån på henholdsvis 2,5 og 2,3 millioner kroner. Og i slutten av oktober skrev Ernst Baasland under på et nytt gjeldsbrev på 3,8 millioner kroner sammen med sin kone.

Biskopen har tidligere sagt at han ikke visste hva banklånene på totalt 11 millioner kroner skulle brukes til. Da han ble slått konkurs 11. september sa han at dersom han hadde visst at pengene skulle gå til sønnens IT-prosjekt i Tsjekkia, ville han sagt nei.

Totalt skal Bjarte Baasland ha spilt bort rundt 60 millioner kroner.

(NTB)

I ØKONOMISK TRØBBEL: Ernst Baasland. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
I ØKONOMISK TRØBBEL: Ernst Baasland. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer
Baasland ble informert om millionlån i fjor vår