Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Baasland lånte 15 millioner i banken

Fikk lån uten sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av halvannet år fikk Bodhild og Ernst Baasland låne over 15 millioner kroner i to norske banker.

SR-Bank lånte alene ut 8,3 millioner kroner til ekteparet. Over 1 million kroner ble gitt som blankolån - uten sikkerhet.

Sparebank1 SR-Bank og Nordea bekrefter overfor NRK at de har meldt eller vil melde sine krav i boene til Ernst og Bodhild Baasland. Men hvordan det har vært mulig å innvilge lån på 15 millioner kroner over halvannet år, vil bankene ikke svare på med henvisning til taushetsplikten.

Bare renteutgiftene alene var trolig på mellom 700.000 og 800.000 kroner i året. Selv om to av totalt ni lån ble tatt opp med en tredje person som kausjonist, skulle alle lån - med ett unntak - betjenes av ekteparet selv.

Mesteparten av pengene har trolig gått til å finansiere Bjarte Baaslands spilleavhengighet. Bodhild Baasland har tidligere forklart at hun tok opp lån til det hun trodde var sønnens investeringer i forretningsvirksomhet.

(NTB)

LÅN UTEN SIKKERHET:  Bodhild og Ernst Baasland fikk låne 15 millioner i to banker. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
LÅN UTEN SIKKERHET: Bodhild og Ernst Baasland fikk låne 15 millioner i to banker. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!