Baasland orienterer de andre biskopene

Orienterer bispemøtet om det økonomiske kaoset etter sønnens svindel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Biskop Ernst Baasland kommer til bispemøtet i Oslo torsdag for å orientere om sin situasjon.

- Det er bare en enkel orientering. Jeg har snakket med flere av kollegene mine enkeltvis, men ikke alle. Derfor synes jeg det var greit å kunne orientere alle i fellesskap, sier Baasland til Vårt Land.

Biskop Baasland ble slått personlig konkurs etter at det kom fram at hans sønn Bjarte har tatt opp store lån av venner og bekjente - i foreldrenes navn - for å betjene sin personlige spillegjeld på 60 millioner kroner.

Biskopen i Stavanger har hatt velferdspermisjon og avvikler nå ferie. Han skal tilbake i embetet fra 17. november. På bispemøtet i Oslo møter domprost Berit Andersen som representant fra Stavanger.

Til VG sier biskop i Nord-Hålogaland Per Oskar Kjølaas at det stadig har dukket opp nye opplysninger i saken som gjør ham forvirret. Han forutsetter derfor at det blir gitt en skikkelig orientering på møtet.

(NTB)

INFORMERER: Biskop Ernst Baasland skal informere de andre bispemøtet om familiens  pengerot i morgen. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
INFORMERER: Biskop Ernst Baasland skal informere de andre bispemøtet om familiens pengerot i morgen. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer