Baasland orienterte de andre biskopene om lån

Stavanger-biskop skylder millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi fikk en orientering og stilte nødvendige oppfølgingsspørsmål. Det var alt preses i bispemøtet, biskop Olav Skjevesland, ville si etter møtet med biskop Ernst Baasland torsdag.

På en presseorientering etter møtet på bispemøtets første dag, verken kunne eller ville Skjevesland gå inn på detaljer i orienteringen, eller si noe om hva som vil skje videre i saken.

Baasland selv var ikke med på presseorienteringen.

- Det er bare en enkel orientering. Jeg har snakket med flere av kollegene mine enkeltvis, men ikke alle. Derfor synes jeg det var greit å kunne orientere alle i fellesskap, sa Baasland til Vårt Land før møtet.

Biskopen i Stavanger har hatt velferdspermisjon og avvikler nå ferie. Han skal tilbake i embetet fra 17. november. På bispemøtet i Oslo møter domprost Berit Andersen som representant fra Stavanger.
Uavsluttet sak
- Det var et orienterende runde i bispekollegiet. Det var en viktig runde for oss fordi vi hadde behov for å høre hans egen versjon. Det var ikke meningen å fatte noen vedtak, sier Skjevesland.

Han ville ikke svare på om Baasland har de andre biskopenes tillit og om han kan fortsette som biskop i Stavanger.

- Saken er uavsluttet. Det vi fikk torsdag var en underveisorientering, understreker biskop Olav Skjevesland i Agder og Telemark.


Skylder millioner
Biskop Ernst Baasland og han kone Bodhild har pådratt seg milliongjeld for å betale gjeld som sønnen Bjarte Baasland har pådratt seg. Gjelden er trolig spillegjeld, men foreldrene sier de trodde det dreide seg om lån til sønnens investeringer i forretningsvirksomhet. Biskopen og han kone ble slått konkurs i Stavanger skifterett 11. september.

Bjarte Baasland er foreløpig siktet for grovt bedrageri.

Bodhild Baasland skal ha lånt mer enn 20 millioner kroner fra en rekke privatpersoner. I tillegg har ekteparet fått låne over 15 millioner kroner i to norske banker.

(NTB)

SLÅTT KONKURS: I dag orienterte Ernst Baasland sine bispekollegaer om lånene han og familien har tatt opp. Foto: Scanpix
SLÅTT KONKURS: I dag orienterte Ernst Baasland sine bispekollegaer om lånene han og familien har tatt opp. Foto: Scanpix Vis mer
Baasland orienterte de andre biskopene om lån