Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Baasland siktet for å ha bedratt Frp

Ifølge siktelsen fra politiet skal Bjarte Baasland ha lurt penger fra både Høyre, Frp og LO.

VIL TA SKYLDA: Bjarte Baasland vil stå til ansvar for gjelda.
FOTO: ROLF AAGAARD/Aftenposten
VIL TA SKYLDA: Bjarte Baasland vil stå til ansvar for gjelda. FOTO: ROLF AAGAARD/Aftenposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Ifølge siktelsen fra politiet skal Bjarte Baasland ha lurt penger fra både Høyre, Frp og LO.


Baasland må møte i Oslo tingrett neste torsdag, siktet for grovt bedrageri av snaut 28 millioner kroner. Saken skal avgjøres som en tilståelsessak og det er derfor ikke tatt ut ordinær tiltale mot den 35 år gamle bispesønnen.

Mens brorparten av summen kommer fra et misligholdt lån på 26,7 millioner kroner til Selvaag-arving Cecilie Nustad stammer 950.000 kroner fra underslåtte annonsepenger fra Valgavisen som han drev fra januar til oktober 2005.

På kundelisten til Valgavisen hadde Baasland organisasjoner som Fremskrittspartiet, Høyre, Landsorganisasjonen (LO) og Kommunal- og regionaldepartementet.

- Ikke alt

- I egenskap av styreleder og reell daglig leder i selskapet Valgavisen AS forledet han nevnte organisasjoner og firmaer til å betale til sin konto til sammen kroner 950.000 for annonser i Valgavisen, idet han fortiet at kontoen var hans private og ikke selskapets. Handlingen medførte tilsvarende tap eller fare for tap for annonsørene, står det i politiets siktelse.

Bjarte Baaslands advokat Hege Birkeland Ersdal sier til NTB at klienten ikke underslo alle pengene han fikk fra annonsørene i Valgavisen, men at deler av pengene ble brukt privat.

- Valgavisen skulle egentlig fulldistribueres men opplaget ble mindre og den ble bare delt ut i de større regionene, sier Ersdal.

40 millioner

Det var i kjølvannet av de finansielle problemene med Valgavisen at Bjarte Baasland reiste fra Norge. Dette skal ha markert starten på det som utviklet seg til bli den omfattende spillegjelden han pådro seg.

I alt skal Baasland ha spilt bort rundt 40 millioner kroner. Pengene skal han ha fått fra moren Bodhild Baasland som på flere ulike måter tok opp store lån fra venner og fra banken.

Bodhild Baasland (64), kona til tidligere biskop Ernst Baasland, skal ha begått grovt bedrageri på 5,5 millioner kroner, Også hun er siktet for grovt bedrageri og vil få sin sak behandlet separat.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling