Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Baasland skremmer nettspillere

Antallet norske pokerspillere på internett gikk ned i fjor.

 NEDGANG ETTERPÅ: 
Bedrageridømte Bjarte Baasland og forfatteren Hanna Hellquist under opptakene til talkshowet Skavlan i Stockholm torsdag kveld.
Foto: Maja Suslin, Scanpix.
NEDGANG ETTERPÅ: Bedrageridømte Bjarte Baasland og forfatteren Hanna Hellquist under opptakene til talkshowet Skavlan i Stockholm torsdag kveld. Foto: Maja Suslin, Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Antallet norske pokerspillere på internett gikk ned i fjor. Lotteritilsynet tror det skyldes Baasland-saken.

- I Bjarte Baasland fikk folk et konkret eksempel på hvor galt det kan gå, sier kommunikasjonssjef Rune Timberlid i Lotteritilsynet til Vårt Land. Han tror den såkalte Baasland-saken har vært en vekker for folk.

Baasland spilte bort 66 millioner kroner og gjorde sine foreldre konkurs. I forrige måned ble han dømt til fengsel i fire år.

Tall fra Lotteritilsynet viser at antall personer som spiller poker på nett har gått ned. I 2008 var det rundt 100.000 nordmenn som spilte nettpoker - eller rundt 40 prosent av alle som spilte på nett. I år er andelen redusert til 30 prosent.

Timberlid mener Baasland-saken i tillegg til kampanjer på skoler og oppmerksomhet i media har ført til at folk er blitt mer forsiktige.


- Heller finanskrise

Per Scavenius i nettspillselskapet Ladbrokes er skeptisk til at Lotteritilsynet forklarer nedgangen i antall nettpokerspillere med Baaslands historie.

- Jeg ville heller lagt skylda på finanskrisen. Folk disponerer pengene sine annerledes og bruker dem på andre ting, tror Scavenius, som imidlertid er enig i at Baaslands historie nok får folk til å tenke seg om. (NTB).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media