Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Baasland vil anke dommen

- Han er skuffet og føler seg misforstått, sier forsvarer.

KRITISK TIL DOMMEN: Advokat Hege Birkeland Ersdal forsvarer Bjarte Baasland. Hun mener han er dømt altfor hardt i forhold til vanlig rettspraksis. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KRITISK TIL DOMMEN: Advokat Hege Birkeland Ersdal forsvarer Bjarte Baasland. Hun mener han er dømt altfor hardt i forhold til vanlig rettspraksis. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Bjarte Baasland er i Oslo tingrett dømt til fire års ubetinget fengsel for grovt bedrageri. Han dømmes også til å betale over 26,6 millioner kroner i erstatning til Cecilie Nustad, som ga Baasland lån for denne summen under falske forutsetninger.

Dette er strengere enn aktors påstand, som var tre og et halvt års fengsel.

- Jeg er veldig overrasket over dommen. Den er altfor streng i forhold til det rettspraksis skaper grunnlag for, sier Hege Birkeland Ersdal, forsvarer til Bjarte Baasland.

- Baasland er skuffet
Også Baasland er overrasket over utfallet, sier Birkeland Ersdal.

- Han er skuffet og føler seg misforstått. Hans umiddelbare reaksjon er at han vil anke dommen, sier forsvareren.

Hun opplyser at Baasland har fått konstatert alvorlig sykdom og at han fortsatt er under behandling. Bjarte Baasland opplyste i retten at han i løpet av kort tid vil utgi en slags biografi der saken beskrives fra hans side.

«Dette (arbeidet med boken) er vel et tegn på at hans helseproblemer i 2009 ikke kan ha vært særlig belastende», heter det i dommen.

- Hvordan og når Bjarte Baasland jobbet med boken var aldri et tema i retten, derfor finner jeg det underlig at dette er et moment i dommen, sier Birkeland Ersdal.

- Ulovlige pengespill
Hun peker dessuten på at dommen legger til grunn at spillsselskapenes virksomhet er lovlig.

- Det er feil. Det er ulovlig å tilby pengespill på internett hvis du ikke har en særskilt tillatelse, sier forsvareren.

HØYERE ENN AKTORS PSÅTAND: Hovedetterforsker Kjell Berg (tv) og aktor Knut Horn ba om tre og et halvt års fengsel.
HØYERE ENN AKTORS PSÅTAND: Hovedetterforsker Kjell Berg (tv) og aktor Knut Horn ba om tre og et halvt års fengsel. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media