Babcock bekrefter: - Ingen feil på motor

Ifølge Babcock er det samspillet mellom motor og propell som gjør at ambulanseflyene står på bakken.

I HARDT VÆR: Bent Høie fortalte Stortinget at han ikke visste hva de tekniske feilene på ambulsanseflyene går ut på. I dag blir det kjent at problemet er samspill, ikke feil på flyene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I HARDT VÆR: Bent Høie fortalte Stortinget at han ikke visste hva de tekniske feilene på ambulsanseflyene går ut på. I dag blir det kjent at problemet er samspill, ikke feil på flyene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ambulansetjenesten i nord har hatt store utfordringer grunnet «tekniske problemer». I dag står fire ambulansefly på bakken etter gjentatte bekymringsmeldinger fra piloter og helsepersonell.

Den ferske operatøren Babcock har nå spurt tidligere operatør om mulighet for å leie inn fly. Samtidig har helseminister Bent Høie (H) både beklaget og varslet økonomiske konsekvenser for Babcock.

På Stortinget mandag innrømmet Høie at han ikke vet hva de tekniske problemene på ambulanseflyene beror på. Først sa Høie at han ble orientert om problemene i august, men korrigerte etterhvert seg selv.

- Jeg kan ha ordlagt meg på et vis som gjorde at jeg ble misforstått. I august ble jeg informert om andre tekniske utfordringer, sa Høie.

«Ingen feil»

Dagbladet får i dag bekreftet fra Babcock at problemet er «samspillet» mellom motor og propell.

- Motorkraften er der, men når man endrer turtall og vridning på propell, oppstår en situasjon som piloten oppfatter som en vridning på flyet. Det er ingen feil på motor og feil på propell, men samspillet mellom motor og propell er ikke optimalt, sier Roger Solheim til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer