Baby- Colin måtte dø

Hvalen trodde seilbåt var moren. Ble angrepet av hai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den foreldreløse babyhvalen Colin, som la sin elsk på en seilbåt i den tro at det var moren, måtte fredag bøte med livet.

- Det er en tragisk slutt, medga John Dengate i Australias National Parks and

Wildlife Service, etter at marinbiologer hadde gitt Colin en dødelig dose med bedøvelsesmedisin.

Blodprøver og andre undersøkelser viste at det to-tre uker gamle dyret var i svært dårlig forfatning, var påført skader av hai og led av pustevansker.

Forvirret baby

Den lille men likevel over to tonn tunge hvalen var fortsatt i live da han ble slept til en strand i nærheten og dekket til med presenning.

Historien om den forvirrede babyhvalen, som forsøkte å die en seilbåt i Pittwater-bukta utenfor Sydney, har gått verden rundt de siste dagene.

Mange har engasjert seg, og Australias forsvarsminister Joel Fitzgibbon tilbød å stille et marinefartøy til disposisjon for å taue Colin til sine artsfreder i Antarktis, hele 2.000 kilometer unna.

 GREIDE SEG IKKE:  Babyhvalen Colin - bare to-tre uker gammel, men likevel to tonn i matchvekt - måtte bøte med livet. Foto: TRACEY NEARMY, EPA/SCANPIX.
GREIDE SEG IKKE: Babyhvalen Colin - bare to-tre uker gammel, men likevel to tonn i matchvekt - måtte bøte med livet. Foto: TRACEY NEARMY, EPA/SCANPIX. Vis mer

Ville neppe greid seg

Babyhvaler dier mødrene i nesten et år, og Colin ville derfor neppe ha greid å ta til seg næring på egen hånd, noe som bidro til å gjøre beslutningen om avlivning enklere å ta.

- Vi er alle svært knyttet til dette dyret, og det var en svært tung beslutning, medga lederen for Australias National Parks and Wildlife Service, Sally Barnes.

- Det er på en måte som å ha et kjæledyr, og når veterinæren sier at det ikke lenger er mer å gjøre og at dyret lider. Jeg har tatt en beslutning om at jeg ikke ønsker å forlenge lidelsene til dette dyret, sa Barnes. (NTB-Reuters).