Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Baby 81» i rettssalen

Mulig avgjørelse for tsunami-barnet neste uke, dommeren vurderer DNA-tester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det er nå én måned siden lille «Baby 81» kom bort fra foreldrene sine under flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia. Hun er fortsatt på et sykehus øst på Sri Lanka, hvor hun var den 81. personen som ble lagt inn andre juledag i fjor.

Identiteten til «Baby 81» - som trolig er 4-5 måneder gammel - er fortsatt ukjent. Han sliter ikke med å være uønsket, tvert imot.

Så langt har ni kvinner hevdet at han er sønnen deres. Noen av dem har til og med truet med å ta sitt eget liv dersom de ikke får ham tilbake.

Etter at nyheten om den lille gutten ble kjent har også andre mødre strømmet til sykehus for å se om gutten kan være deres. Pågangen har vært så stor at personalet på sykehuset har gjemt ham på en operasjonssal om natta, for hans egen sikkerhet, skriver The New York Times.

Vurderer DNA-test

I neste uke kan skjebnen til «Baby 81» bli avgjort. I en høring skal de ni kvinnene som hevder å være barnets mor argumentere sine saker.

- Jeg kommer til å gå gjennom bevisene og hvis jeg ikke er fornøyd kommer jeg til å be om en DNA-test, sier dommer M.P. Mohaideen til nyhetsbyrået AP.

Bruk av DNA er kostbart og forekommer sjelden i den lite utviklede østdelen av Sri Lanka.

ETTERTRAKTET: Lille «Baby 81» er ønsket av ni kvinner som sier de er hans mor. Foto: Reuters
ETTERTRAKTET: Lille «Baby 81» er ønsket av ni kvinner som sier de er hans mor. Foto: Reuters Vis mer

Selv om mange ser på handlingene til kvinnene som obskure, kan det også hende at de helt ærlig tror at «Baby 81» er sønnen deres. Ansvarlig lege K. Muhunthan sier at kvinnene er svært traumatiserte.

- Kanskje de tror at alle ungene de ser på er deres. Jeg klarer ikke bli sint på dem, sier han.

Uansett er det naturligvis bare én av dem som kan ha rett.

• Beregninger fra Unicef forteller at andelen barn blant de omkomne etter flodbølgen er veldig høy. Av de 30 000 som trolig er omkommet på Sri Lanka er to av fem barn - og mange av dem svært små barn.

RETTSSAK: I neste uke kan den lille babyen bli gjenforent med sin mor, dersom hun er en av dem som har gjort krav på henne.