TÅREGASS: Egyptiske sikkerhetsstyrker bruker tåregass for å spre demonstrantene. Foto: AFP PHOTO/MOHAMMED HOSSAM/SCANPIX
TÅREGASS: Egyptiske sikkerhetsstyrker bruker tåregass for å spre demonstrantene. Foto: AFP PHOTO/MOHAMMED HOSSAM/SCANPIXVis mer

- Baby (9 md.) drept av tåregass i Egypt

Kvalt da politiet gikk til aksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ni måneder gammel guttebaby ble kvalt da egyptisk politi brukte tåregass mot demonstranter i byen Tanta nord i landet, skriver avisa Al Ahram.

Barnet og moren var i nærheten av sikkerhetsmyndighetenes lokaler i byen da politiet brukte tåregassen for å hindre demonstranter fra å storme bygget, skriver NTB.

Kampene startet med lyset For femte dag på rad pågår det nå også kamper mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker på Tahrir-plassen i Egypt. Ingen er så langt meldt skadd i hendelsene.

- De begynte å skyte straks det ble dagslys, fordi de kunne se oss. Det kan de ikke om natta, sier Tareq Hussein Zaki, en av demonstrantene, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Bilder fra plassen i morgentimene viser grupper av demonstranter som bærer skilt med slagord mot landets militærregime, mens de er omhyllet av røyk og det som skal være tåregass fra sikkerhetsstyrkene.

- Han må gå! Vi går ikke! messer demonstrantene om feltmarskalk Muhammed Hussein Tantawi, som er leder av det militære overgangsrådet etter at president Hosni Mubarak ble styrtet i februar.

- Brutalt regime Amnesty International gikk i går ut og slaktet landets nye regime, og sier det på mange måter er mer brutalt enn Mubaraks. Demonstrantene frykter at de vil forsøke å klamre seg til makta og trenere et nyvalg.

- Det er definitivt snakk om en videreføring av tidligere tiders overgrep, men på noen områder også en klar forverring, sier organisasjonens norske generalsekretær John Peder Egenæs.

I en kort tale i tirsdag kveld, sa militærrådets leder Tantawi at de ikke har noen intensjoner om å beholde makta, og hevdet at et nytt presidentvalg vil bli holdt før juli neste år.

Minst 33 personer er drept og rundt 2000 skadd i volden som eksploderte i Kairo og flere andre byer i helga.

FORTSETTER I DAG: Straks sola stod opp over Kairo begynte kampene ved Tahrir-plassen. Foto: REUTERS/Goran Tomasevic/SCANPIX
FORTSETTER I DAG: Straks sola stod opp over Kairo begynte kampene ved Tahrir-plassen. Foto: REUTERS/Goran Tomasevic/SCANPIX Vis mer