Baby alvorlig skadd av familiens rottweiler

Fikk flere bitt i hoftepartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 13 måneder gammel jente fra Dal i Eidsvoll ligger på intensivavdelingen ved Ahus på Lillestrøm med alvorlige skader i lyske- og hofteparti etter at en rottweiler angrep henne i går formiddag.

- Tilstanden er alvorlig, men jenta har hatt en viss forbedring siden i går og er nå stabil, sier informasjonsrådgiver Christian Mjelde ved Ahus til Dagbladet.no.

Jenta er nå operert for flere bitt i hofepartiet - lår, lyske og rumpe.

Reiv barnet ned

- Ulykken skjedde i 12-tida da jenta var med moren ut for å slippe hunden ut i en luftegård. Jenta satt på morens skulder da rottweileren plutselig hoppet opp og angrep. Han reiv barnet ut av morens hender og ned på bakken, sier lensmann i Eidsvoll og Hurdal, Asbjørn Nerbø til Dagbladet.no. 

Moren kjørte jenta til Stensby sykehus, som sendte henne videre til Ahus.

Jenta har store smerter og får medisiner for dette i tillegg til fortløpende sårbehandling. Mjelde sier det er for tidlig å si noe om hvorvidt jenta vil få varige mén etter angrepet. Legene vet heller ikke hvor langt sykehusoppholdet blir for ettåringen.

- Alt dette avhenger av hvordan skadene utvikler seg, sier Christian Mjelde.

Avlivet

Hunden som angrep var en ett år gammel hannhund. Det var bestefaren til jenta, som driver oppdrett, som var eier av hunden. Familien skal ha lang erfaring med denne type hunder og eier 12, ifølge Romerikes Blad. Rottweileren ble avlivet i går ettermiddag.

Lensmannen er forsiktig med å si noe om skyld og straff i saken.

- Det er det for tidlig å si noe om. Det gjenstår å foreta avhør i saken, sier han.

Biter mange

Årlig blir 4.000 mennesker bitt av hunder. Les mer om hunder som biter på Hundebitt.no.

Ifølge Hundebitt.no finnes det ikke norske statistikker over hvilke hunderaser som oftest biter. Men amerikanske statistikker viser at Rottweilere er den rasen som biter nest mest, etter Pit bull. Rottweilere er imidlertid involvert i flest dødsfall, viser tall fra 1997 og 1998.

ROTTWEILER: Er en vanlig familiehund i Norge. Familien som eier hunden som bet skal ha 12 hunder.