Baby ble gravd ned - overlevde

Bestefaren prøvde å drepe den to dager gamle jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En to dager gammel jentebaby ble funnet levende begravd av en bonde sør i India. Jentas morfar hadde prøvd å drepe henne, melder BBC News.

Bonden som fant henne, forteller at han ikke ville ha oppdaget henne, var det ikke for at den lille hånda hennes stakk opp av jordet.

Den 52 år gamle bestefaren er nå arrestert og har innrømmet å ha prøvd å ta livet av barnebarnet, som tilsynelatende aldri har fått mat.

– Jeg skal gifte bort fire døtre og kan ikke ta meg av en til, selv om hun bare er et barnebarn, har 52-åringen forklart til politiet.

Det er ikke klart om barnemoren, 52-åringens datter, har samtykket i at barnet skulle drepes.

Babyen, som veier 1,7 kilo, får nå behandling på et lokalt sykehus.

På den indiske landsbygda forekommer abort av jentefostre og drap på jentebabyer i en viss grad; grunnen er at jentebarn ofte blir sett på som mindre verdt enn guttebarn, dessuten kan medgiften for bruden knekke en familie økonomisk.

Ifølge indiske myndigheter er anslagsvis 10 millioner jenter blitt drept av foreldrene – enten i mors mage eller umiddelbart etter fødselen – i løpet av de siste 20 åra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer