«Baby Doc» løslatt fra fengsel

Den tidligere diktatoren er siktet for korrupsjon og underslag i Haiti.

I RETTEN: Tidligere president i Haiti, Jean-Claude "Baby Doc" Duvalier, møtte i retten etter siktelsen om korrupsjon og underslag. Han er nå løslatt. Foto: Hector Retamal/AFP/Scanpix
I RETTEN: Tidligere president i Haiti, Jean-Claude "Baby Doc" Duvalier, møtte i retten etter siktelsen om korrupsjon og underslag. Han er nå løslatt. Foto: Hector Retamal/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten i Haiti har siktet nylig hjemvendte Jean-Claude «Baby Doc» Duvalier for korrupsjon, men den tidligere diktatoren ble tirsdag løslatt etter å ha blitt avhørt.

Duvalier ble først avhørt av Haitis riksadvokat på hotellet som han har tatt inn på i hovedstaden Port-au-Prince etter hjemkomsten sent søndag kveld. Så ble han eskortert til tinghuset i byen. Der satt han i avhør i fire timer, men så ble han løslatt.

— Han er fri, men må fortsatt stille seg til rettsvesenets disposisjon, sa en advokat da Duvalier forlot tinghuset.

Et kobbel av pressefolk fulgte hakk i hæl gjennom hele dagen, og da Duvalier satte seg inn i en bil for å kjøre vekk fra tinghuset, sa han kort til de frammøtte journalistene at alt var vel.

Det er fortsatt uklart hvorfor Duvalier nå har vendt tilbake til Haiti etter 25 år i eksil, for det meste i Frankrike. Ifølge en fransk diplomat har han en returbillett til Frankrike den 20. januar.

En dommer skal nå vurdere om det finnes sterke nok beviser mot Duvalier til å ta ut tiltale mot ham.

Duvalier er blitt siktet for korrupsjon og underslag av offentlige midler i perioden mens han var diktator i Haiti fra 1971 til 1986.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer