«Baby Doc» løslatt fra fengsel

Den tidligere diktatoren er siktet for korrupsjon og underslag i Haiti.

I RETTEN: Tidligere president i Haiti, Jean-Claude "Baby Doc" Duvalier, møtte i retten etter siktelsen om korrupsjon og underslag. Han er nå løslatt. Foto: Hector Retamal/AFP/Scanpix
I RETTEN: Tidligere president i Haiti, Jean-Claude "Baby Doc" Duvalier, møtte i retten etter siktelsen om korrupsjon og underslag. Han er nå løslatt. Foto: Hector Retamal/AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten i Haiti har siktet nylig hjemvendte Jean-Claude «Baby Doc» Duvalier for korrupsjon, men den tidligere diktatoren ble tirsdag løslatt etter å ha blitt avhørt.

Duvalier ble først avhørt av Haitis riksadvokat på hotellet som han har tatt inn på i hovedstaden Port-au-Prince etter hjemkomsten sent søndag kveld. Så ble han eskortert til tinghuset i byen. Der satt han i avhør i fire timer, men så ble han løslatt.

— Han er fri, men må fortsatt stille seg til rettsvesenets disposisjon, sa en advokat da Duvalier forlot tinghuset.

Et kobbel av pressefolk fulgte hakk i hæl gjennom hele dagen, og da Duvalier satte seg inn i en bil for å kjøre vekk fra tinghuset, sa han kort til de frammøtte journalistene at alt var vel.

Det er fortsatt uklart hvorfor Duvalier nå har vendt tilbake til Haiti etter 25 år i eksil, for det meste i Frankrike. Ifølge en fransk diplomat har han en returbillett til Frankrike den 20. januar.

En dommer skal nå vurdere om det finnes sterke nok beviser mot Duvalier til å ta ut tiltale mot ham.

Duvalier er blitt siktet for korrupsjon og underslag av offentlige midler i perioden mens han var diktator i Haiti fra 1971 til 1986.

— Ja, han er siktet, men jeg skjønner det ikke, sier hans advokat Gervais Charles.

(NTB)