«Baby Doc» tilbake i Haiti

Haitis tidligere diktator Jean-Claude «Baby Doc» Duvalier kom i går kveld tilbake til sitt hjemland etter 25 år i eksil.

HJEMME ETTER 25 ÅR: Haitis tidligere diktator Jean-Claude «Baby Doc» Duvalier (i midten) på flyplassen i Haitis hovedstad Port-au-Prince søndag. Foto: REUTERS / St-Felix Evens / SCANPIX
HJEMME ETTER 25 ÅR: Haitis tidligere diktator Jean-Claude «Baby Doc» Duvalier (i midten) på flyplassen i Haitis hovedstad Port-au-Prince søndag. Foto: REUTERS / St-Felix Evens / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Duvalier ble møtt av flere hundre jublende tilhengere da han ankom til flyplassen i Port-au-Prince søndag.

- Jeg har ventet lenge på dette øyeblikket. Da jeg først satte beina på bakken, følte jeg stor glede, sa Duvalier til folkemengden.

Den 59 år gamle eksdiktatoren overtok som leder i Haiti i 1971 da hans far François «Papa Doc» Duvalier døde, men i 1986 ble han tvunget til å gå av som følge av et opprør mot hans styre.

Duvalier reiste da til Frankrike, hvor han siden har levd i eksil.

Nå er han etter eget utsagn kommet hjem for å hjelpe landets lidende befolkning.

- Jeg ønsker å vise dem min solidaritet, for å fortelle dem at jeg er her, og at jeg er opplagt og ønsker å delta i Haitis gjenfødsel.

Mørk fortid Duvalier var bare 19 år da han kom til makten etter farens død. Han forsøkte å forbedre Haitis omdømme etter farens despotiske styre, men anklager om korrupsjon, politisk undertrykkelse og menneskerettighetsbrudd hang over ham da han til slutt måtte rømme landet.

Det foreligger i dag ingen kjent arrestordre mot Duvalier, og han er heller ikke utvist fra landet. Ifølge en kilde nær Duvalier reiser han med diplomatpass, men han må holde myndighetene orientert om hvor han oppholder seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer