Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Baby døde - begge foreldrene siktet

- En kjempetragedie, sier forsvarer om barnedødsfall i Oslo.

 KOM HIT MED GUTTEN:  Det var hit til Aker universitetssykehus foreldrene kom med den skadde gutten onsdag 17. desember. Han døde på Rikshospitalet lørdag 20. desember. Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord, NTB Scanpix.
KOM HIT MED GUTTEN: Det var hit til Aker universitetssykehus foreldrene kom med den skadde gutten onsdag 17. desember. Han døde på Rikshospitalet lørdag 20. desember. Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før jul kom foreldreparet til Akershus universitetssykehus (Ahus) med sin alvorlig skadde guttebaby på to måneder.

Skaden var så alvorlig at Ahus sendte gutten videre til eksperter på Rikshospitalet.

Der døde han tre dager seinere.

Foreldrene ble pågrepet av politiet og avhørt allerede onsdag 17. desember etter at Ahus sendte en bekymringsmelding til politiet i foreldrenes hjemkommune Oslo. Det var samme dag som de kom til Ahus for å få akutthjelp til sønnen.

De er siktet for legemsbeskadigelse etter straffelovens paragraf 229, tredje straffealternativ.

- De siktede er et norsk foreldrepar i 20-30-årene. Siktelsen ble tatt ut før gutten døde, og den videre etterforskningen vil avgjøre om den blir endret, sier avsnittsleder Kjetil Moen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Har forklart seg
De to foreldrene ble avhørt på nytt etter at gutten døde på Rikshospitalet lørdag 20. desember.

- Deres forklaringer i avhør om hva som har skjedd, samsvarer ikke uten videre med barnets alvorlige skadetilstand da gutten ble tatt i mot på sykehuset. Nå avventer politiet den endelig obduksjonsrapporten før vi kommer videre med etterforskningen, sier avsnittsleder Kjetil Moen.

Av hensyn til etterforskningen vil han ikke opplyse om konklusjonen i den foreløpige obduksjonsrapporten, og heller ikke svare på direkte spørsmål fra Dagbladet om dødsfallet kan ha sammenheng med såkalt «shaken baby» eller risting av babyen.

Moen anslår det kan gå godt ut i februar før den endelige obduksjonsrapporten er klar.

Han opplyser at politiet ikke har funnet grunn til å begjære varetektsfengsling av de ustraffede foreldrene.

Forsvarer: - Kjempetragedie
Advokat Arne Gunnar Aas i Advokatfirmaet Hjort DA er forsvarer for den siktede barnefaren.

- En kjempetragedie. Det er den korte karakteristikken jeg kan gi av saken nå. I det siste har jeg vært mest opptatt av at mor og far skal få ro rundt begravelsen til deres lille barn, sier advokat Aas til Dagbladet.

I likhet med politiet sier han at etterforskningen har kommet så kort at det ikke er grunnlag for å gi noen rettslige vurderinger rundt dødsfallet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!