Baby døde: Var i barnevernets omsorg

Babyen som døde etter mulig vold, var plassert hos de siktede via barnevernet, opplyser politiet.

DØDE: Et barn på under ett år er død etter at det ble innlagt på sykehus med alvorlige skader. Politiet tror det kan ha blitt utsatt for vold. Video: Joakim Halvorsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et barn på under ett år er død etter at det ble innlagt på sykehus med alvorlige skader. Politiet tror det kan ha blitt utsatt for vold.

Dette skal ha skjedd i Trøndelag.

To personer er siktet i saken. De to er barnets omsorgspersoner og ble varetektsfengslet torsdag, opplyser politiet. De er siktet for grov familievold eller medvirkning til dette.

Påtaleansvarlig Line Dreier Ramberg sier til Dagbladet at det ikke er aktuelt å utvide siktelsen på nåværende tidspunkt.

- Det er noe vi vurderer fortløpende, sier hun.

Ramberg vil ikke si hvor lenge barnet har vært hos omsorgspersonene, men bekrefter at babyen var plassert der via barnevernet.

Hun vil ikke gå inn på om de siktede har eller har hatt andre barn hos seg, annet enn at dette er noe politiet kartlegger.

Indre skader

Det var de siktede som tok barnet med til sykehus fredag 4. desember. Ramberg vil ikke si kjønnet på babyen av hensyn til anonymisering av de aktuelle involverte.

- Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gå inn på de aktuelle skadene, men det er flere indre skader. En del av det vi prøver å finne ut er når skadene eventuelt stammer fra. Vi kan ikke si med sikkerhet om de kommer fra ulike tidspunkt eller om det er flere hendelser. Vi har stort fokus på å finne ut av dette. Vi ser på grunnen til dødsfallet og om det er flere hendelser som har ført til dette, eller om det er medisinske årsaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer