Baby drept av mine

Israelske landminer i Libanon krever fortsatt liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sju måneder gammel libanesisk gutt ble drept da en landmine fra den israelske okkupasjonen eksploderte, melder nyhetsbyrået ANI.

Moren, 24 år gammel Wafaa Olayan, ble såret i eksplosjonen. Hun holdt sønnen Mohammed mens svigerbroren var i ferd med å gjøre opp et bål utenfor hjemmet deres i landsbyen Bayyada i Sør-Libanon. Plutselig eksploderte minen, og babyen ble drept på stedet, mens moren fikk skader på armer og ben.

Over 30 sivile har blitt drept og hundrevis såret av lignende eksplosjoner etter at Israel trakk seg ut av Sør-Libanon i mai 2002. Israelske styrker plantet over 400.000 miner i løpet av den 22 år lange okkupasjonen, ifølge et kart som FN har laget. De forente arabiske emirater har finansiert en kampanje til en pris av 347 millioner kroner for å fjerne dem.

(NTB)

MYE Å RYDDE: Her rydder FN miner som den israelske okkupasjonmakten etterlot seg i Libanon. Over 400 000 miner ble plantet under den 22 år lange okkupasjonen.
SKADD: Over 30 er drept og hundrevis såret av israelske landminer etter at okkupasjonsmakten trakk seg ut i mai 2002. Her trøstes fem år gamle Ali Ahmad Swaid av sin mor etter at han og to andre gutter gikk på en landmine i Marjayoun i desember 2000.