Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Baby drept i Gaza

Israel tok hevn etter rakettangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det israelske forsvaret utførte i natt nye luftangrep på Gaza. Femten palestinere har blitt drept i løpet av det siste døgnet, blant dem en seks måneder gammel baby, melder AP.

Israelsk student drept

I går ettermiddag ble en israelsk mann i Sderot drept av raketter som Hamas hadde skutt opp fra Gaza. Hamas skøyt minst 40 raketter mot Israel i løpet av gårsdagen og natten, langt flere enn vanlig. Til tross for de mange rakettene fra Gaza, var den 47 år gamle mannen i Sderot den første i denne byen som har blitt drept av rakettangrepene på ni måneder, melder AP.

Utpå kvelden slo Israel tilbake med luftangrep mot kontoret til Hamas-statsministeren og innenriksministeren i Gaza. Bygningene var tomme fordi statsminister Ismail Haniyeh og resten av regjeringen hadde evakuert i påvente av israleske angrep.

Men flere bygninger i nærheten ble skadet og fire mennesker ble drept.

- I fordømmer de stadige forbrytelsene begått av den sionistiske okkupasjonen mot vårt folk, sier Haniyeh til AP.

Vil ta nødvendige skritt

Talsmenn for Israels militære myndigheter sier målene for angrepet var regjeringsbygg og våpenlagre og rakettoppskytingsramper. De klandrer Hamas for at disse målene ligger i tett befolkede områder, og sier sivile dødsfall var uønsket og ikke deres intensjon.

BOMBET: Inneriksministeriet på Gaza ble truffet av bomber under et israelsk luftangrep i går kveld. Foto: Scanpix
BOMBET: Inneriksministeriet på Gaza ble truffet av bomber under et israelsk luftangrep i går kveld. Foto: Scanpix Vis mer

I løpet av natten utførte Israel ytterligere tre bombeangrep mot Gaza.

- Israel er nødt til å nøytralisere rakettoppskytingsrampene i Gaza og de som benytter dem. Israelske sivile kan ikke bli jaktet på og truffet av disse dødelige rakettene og vi er fast bestemt på å ta de nødvendige skritt for å forsvare vårt folk, sier David Baker, talsmann for regjeringen.

Økende krav om invasjon

Ytterligere fire raketter traff den israelske kystbyen Ashkelon i natt. De dødelige angrepene bidrar til å forsterke krav fra isralere om at regjeringen deres må sette inn en militær operasjon på bakken for å rydde grenseområdet mellom Gaza og Israel for raketter og oppskytningsutstyr.

Statsminister Ehud Olmert har imidlertid avvist en slik invasjon for øyeblikket. Men sier «terroristene vil betale en høy pris for angrepene».

USAs forsvarsminister Condoleezza Rice møtte Olmert i Tokyo i går.

- Vi er veldig triste etter drapet på den israelske studenten i Sderot. Jeg er bekymret for de humanitære forholdene i området og for de uskyldige menneskene i Gaza som blir rammet, sier Rice til BBC.

Israelske og palestinske ledere har lovet å inngå en fredsavtale før USAs president George Bush går av som president i januar 2009.

MOT ISRAEL: Hamas har avfyrt rundt 40 raketter fra Gaza mot Israel det siste døgnet. Foto: Scanpix
MOT ISRAEL: Hamas har avfyrt rundt 40 raketter fra Gaza mot Israel det siste døgnet. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media