Baby drept i mikrobølgeovn

Mor arrestert for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): China Arnold fra den amerikanske delstaten Ohio ble i går arrestert for drapet på hennes 3 uker gamle datter, Paris Talley. Politiet mener den 26 år gamle moren brente barnet i en mikrobølgeovn.

Babyen døde i august i fjor, av hypertermi, eller unormal overoppheting, og det er ingen tegn til ytre skader, som fra kokende vann, på kroppen.

- Vi har grunn til å tro, og dessuten vitenskapelige bevis som tilsier, at en mikrobølgeovn kan ha vært involvert i døden til dette barnet, sier rettsmedisiner Ken Betz til Dayton Daily News.

Lite forskning

Dette er andre gang et barn dør på denne måten. I 2000 ble Elizabeth Renee Otte fra delstaten Virginia dømt for uaktsomt drap da hennes 5 uker gamle sønn døde av skader påført i mikrobølgeovn.

Paradoksalt nok er det faktum at dette kun har skjedd en gang før, et problem for politiet.

- Det er det som gjør denne saken så vanskelig, det finnes ikke mye forskning på effektene av å bruke mikrobølgeovn på mennesker, sier Betz.

Forstår ikke hvorfor

FØRES BORT: I går ble 26 år gamle China Arnold arrestert for å ha drept sin tre uker gamle datter med mikrobølgeovn. Foto: 2news/wdtn
FØRES BORT: I går ble 26 år gamle China Arnold arrestert for å ha drept sin tre uker gamle datter med mikrobølgeovn. Foto: 2news/wdtn Vis mer

Arnolds forsvarer understreker at også de ønsker å forstå hvorfor barnet døde.

- Vi mener China er helt uskyldig i dette. Om barnet døde av unaturlige årsaker, vil vi vite hva som har skjedd, sier Arnolds advokat til CNN.

China Arnold på sin side stiller seg uforstående til anklagene.

- De sier at det ser ut som om noen har kokt henne, sier China Arnold gråtkvalt til CNN.  - Og jeg vet ikke hvorfor.

Arnold er arrestert, men foreløpig ikke siktet i saken.

Baby drept i mikrobølgeovn
FØRSTE DRAP: Elizabeth Renee Otte ble i 2000 dømt for drapet på sin fem uker gamle sønn. Han ble brent i en mikrobølgeovn.