Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Baby falt i gulvet under fødsel. Nå får sykehuset refs av fylkesmannen

St. Olavs hospital brøt loven da en baby falt i gulvet under en fødsel, konkluderer fylkesmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

St. Olavs hospital brøt loven da en baby falt i gulvet under en fødsel, konkluderer fylkesmannen.

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag mener at jordmoren ikke hadde kontroll på situasjonen, og at kvinnen som fødte ikke fikk forsvarlig hjelp under fødselen, skriver Adresseavisen.

- Det kan ikke være i tråd med faglig adekvat fødselshjelp at barn ved forløsning faller i gulvet, med avrevet navlestreng, uten jordmors aktive tilstedeværelse, skriver Inger Williams, stedfortredende fylkeslege.

I 2014 klaget kvinnen på at hun opplevde at jordmoren var uerfaren, tok liten styring og ga lite veiledning da hun fødte sitt andre barn på sykehuset i Trondheim.

Fødselen skjedde raskt, og hyppige rier skal ha gjort at kvinnen ikke klarte å komme seg opp i sengen. Babyen skal ha falt i gulvet med avrevet navlestreng da jordmoren dro i alarmsnora for å be om bistand. Ifølge tilsynssaken går det ikke fram at babyen skal ha blitt skadd i fallet, skriver avisen.

- Dette er en fødsel som har gått raskere enn det som er vanlig, og raskere enn forventet. Det er vanskelig å spå hastigheten i fødsler, og raske fødsler vil alltid forekomme. Men det skal ikke skje at barn faller på gulvet under fødselen, sier Tone Løvvik, konstituert seksjonsoverlege ved fødeavdelingen på sykehuset.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media