Irak:

Baby født med tre peniser

Verdens første, ifølge legene.

Illustrasjonsfoto: Paul Cooper / REX / NTB
Illustrasjonsfoto: Paul Cooper / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En irakisk baby skriver nå medisinsk historie etter å ha blitt født med tre peniser. Det rapporterer de irakiske legene Shakir Saleem Jabali og Ayad Ahmad Mohammed i forskningsdatabasen Science Direct.

Å bli født med flere peniser er uhyre sjeldent, og inntreffer én gang per 5-6 millioner fødsler. Hittil er det rapportert om 100 tilfeller av doble peniser.

Det er imidlertid aldri meldt om trippel-penis. Før nå.

Operert bort

Saleem Jabali skriver i rapporten at babyen kom til sykehuset tre måneder gammel, med hevelse i underlivet. Da oppdaget legene to ekstra peniser.

De hadde begge svamplegeme og glans, men manglet urinrør.

«Begge de ekstra penisene ble skåret av, og sårene ble sydd igjen med et selvoppløsende materiale», står det.

USKYLDIG: Connie la ut det hun trodde var en helt vanlig selfie. Så oppdaget internett tabben. Video: Rød Løper Vis mer

Det er ventet at gutten, som er fra Duhok nord i landet, kommer til å slippe bivirkninger av den sjeldne tilstanden. Han må imidlertid til oppfølgingstimer for å se at alt virker som det skal.

Ga ut penisbok

Legene kjenner ikke til årsaken til at babyen ble født med tre peniser, men de skriver i rapporten at ingenting tyder på rusmisbruk under svangerskapet, eller genproblemer i familien.

Å bli født med flere enn én penis er som nevnt svært sjeldent. I 2015 skapte imidlertid en mann overskrifter etter å ha fortalt om livet med to peniser. Mannen, under kallenavnet «Double Dick Dude», ga også ut ei bok om tilstanden.

Den anonyme mannen lot seg den gang intervjue av Dagbladet.

- Én muskel kontrollerer dem begge. Skaftet nederst er tykt, og splittes til de to penisene. Begge urinrørene fungerer også, fortalte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer