Baby født ved Sognsvann døde

Rombarnet døde bare timer etter det ble født.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En romkvinne i teltleiren ved Sognsvann fødte torsdag formiddag et prematurt barn. Noen timer senere døde barnet, ifølge organisasjonen Folk er Folk.

Under svært dramatiske omstendigheter fødte en romkvinne torsdag formiddag et prematurt barn i en av de mindre teltleirene ved Sognsvann, der hun og mannen bor.

Vi har nå fått melding fra Ullevål Sykehus at barnet døde ca kl 19:45 i kveld, skriver Folk er Folk på sin facebook-side i går kveld.

- Jeg kan bekrefte at babyen er død. Det er trist, sier organisasjonens leder Bjønnulv Evenrud til Aftenposten.

Tilbyr hjem Barnet ble født 12 uker for tidlig, før ambulansen rakk frem. Ambulansepersonell kom til stedet raskt etter fødselen, og tok seg av det nedkjølte spedbarnet. Det ble først opplyst at tilstanden til barnet var stabil.

- Folk er Folk vil følge de opp og tilby et hjem inntil mor er rekonvalesert, forhåpentligvis i samarbeid med Kirkens bymisjon. Vi trenger også frivillige til å stille "krisehjem" til disposisjon i lignende tilfeller, sier Evenrud.

- Behov for helsehjelp Han mener norske myndigheter må tilby bedre helsehjelp til romfolket.

- Jeg håper man kan unngå slike situasjoner i fremiden gjennom at myndighetene oppretter en helsefaglig kontaktflakte for denne gruppen, sier han til Aftenposten.