Baby-grindhval fikk plastpose over hodet

Redningsdrama i Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): Tidlig på morgenen i dag ringte Hugo Barstad til Ålesund brannvesen og meldte fra om et lite drama i sjøen nedenfor der han bor i Nørvevika utenfor Ålesund sentrum.

Så plastposen - Kona vekte meg opp og fortalte at det var noe i vannet. Og når jeg fikk på meg klær og kommet meg ut på verandaen så oppdaget jeg den lille hvalen, forteller Barstad til Dagbladet. Han var ikke i tvil om hva som hadde skjedd.

- Jeg mente helt fra starten at dette var snakk om en hval som hadde fått en plastpose over hodet, og nå begynte den å bli utmattet. Barstad kom seg ut og fulgte redningsdramaet som fulgte fra kaia.

Redningsaksjon For Ålesund brannvesen rykket ut med egen båt.Sammen med seg hadde de akvarister fra Atlanterhavsparken, men det første redningsforsøket måtte avbrytes fordi den lille hvalen, som viste seg å være en baby-grindhval, svømte unna båten.

Baby-hvalen var tydelig utmattet og svømte i ring. Heldigvis hadde den marginene på sin side ettersom pustehullet gikk klar av plastposen med få centimeter.

Redningsmennene fant etter hvert ut at de skulle benytte ei drivnot for å stenge inne den lille slitne grindhvalen i ei bukt, og det gjorde susen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer