Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Baby overlevde flystyrt

115 mennesker omkom i flystyrten som skal skyldes mangel på ekstradeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet styrtet i den østlige delen av Sudan. En liten gutt på ni måneder var den eneste passasjeren som overlevde ulykken.

Sjefen for det sudanske luftforsvaret og minst sju utlendinger var blant de omkomne i den tragiske ulykken tirsdag morgen. De omkomne ble begravd i en massegrav i Port Sudan, slik muslimsk tradisjon tilsier. Ulykken skjedde nær Port Sudan, som ligger 700 kilometer nordøst for hovedstaden Khartoum.

Gutten som overlevde ulykken mistet et bein, ifølge en journalist i Port Sudan som ønsker å være anonym. Lille Mohamed al-Fateh er innlagt på sykehus i Port Sudan og tilstanden er stabil. En direktør i Sudan Airways sier at gutten også fikk brannsår på halsen.

Ingen har foreløpig noen forklaring på hvordan gutten overlevde og det er heller ikke kjent om gutten reiste sammen med foreldrene. Tre indere, en kineser, en brite, en etiopier og en person fra De forente arabiske emirater er blant utlendingene som omkom.

Arbeidet med å identifisere de døde startet umiddelbart etter styrten. 33 kvinner og 14 barn, blant dem tre babyer, mistet livet i ulykken. Generalmajor Nur al-Hoda Fadlallah, som var sjef for luftforsvaret i Sudan, omkom også i ulykken.

Ulykkesflyet var av typen Boeing 737, og det hadde 105 passasjerer og et mannskap på elleve om bord da det styrtet ved Rødehavet. Sudans utenriksminister uttalte tirsdag at USAs sanksjoner mot Sudan var årsaken til ulykken.

- Ulykken skyldtes mangel på ekstradeler. Vi har ingen ekstradeler til Boeing-fly i Sudan på grunn av de amerikanske sanksjonene som ble innført i 1970-årene, sa utenriksminister Moustapha Osman Ismail til journalister etter ulykken. Flyet skal ikke ha fått noen overhaling på fem til seks år, ifølge Ismail.

En talsmann for flyselskapet Sudan Airways bekrefter overfor nyhetsbyrået Reuters at det var et av selskapets fly som styrtet på vei fra Port Sudan til Khartoum.

- Flyet tok av fra Port Sudan tirsdag morgen. Få minutter senere fortalte piloten at han hadde problemer og at han ville vende tilbake til flyplassen. Flyet styrtet under forsøket på å lande, sier Mohammed Hassan al-Bahi, statssekretær med ansvar for luftfartssaker, til en statlig radiokanal i Sudan.

De tekniske problemene skal ha oppstått omkring ti minutter etter at flyet tok av. En granskingskomité er nedsatt for å undersøke flyulykken. 4. juli i fjor styrtet et transportfly fra Sudan Airways i et boligområde nær Bangui, som er hovedstaden i Den sentralafrikanske republikk. 23 personer omkom i ulykken.

(NTB)

MISTET SINE KJÆRE: Pårørende sjekker passasjerlista som er slått opp på Khartoum lufthavn.