Baby reddet ni dager etter jordskjelv

Ni dager etter jordskjelvet i Gujarat i India er det fortsatt overlevende i ruinene. I dag ble en elleve måneder gammel baby funnet i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soldater fant babyen da de ryddet opp i ruinene i Palapur i delstaten Gujarat. Barnet ble øyeblikkelig tatt med til akutten, melder nyhetsbyrået DPA.

I går ble en 17-åring funnet i live i en brønn i Sikavardi. Gutten hadde trodd skjelvet var en bombe, og løp inn i et skjul, der han så falt ned i brønnen.

- Vi oppdaget ham når han begynte å kaste stein, sier 17-åringens nabo til nyhetsbyrået Reuters.

Uregistrerte gjestearbeidere

Indiske myndigheter vet fortsatt ikke hvor mange liv som har gått tapt i skjelvet. Tall fra 30 000 til 100 000 er nevnt. I byen Chopwadia jobber det flere tusen ikke-registrerte gjestearbeidere. Byen ble totalt rasert, og har nesten ikke fått hjel av redningsmannskaper i det hele tatt.

- Flere titusener av gjestearbeidere kommer kanskje aldri å bli tatt med i tallet over antall døde, sier en gjestearbeider fra Calcutta.

Byggejuks

Indisk politi ser nå nærmere på påstandene om juks i byggebransjen. I Ahmedabad falt en nybygd skyskraper helt sammen i skjelvet.

- Folk blåser i reglene, de kutter hjørner for å minske kostnandene, sier byplanleggingsminister Jagmohan.

FORTSATT LIV: Det er fortsat liv i ruinene etter jordskjelvet i India. I dag ble et 11 månereder gammelt barn funnet i live.