Baby reddet ut av jordskjelvruinene

2 uker gamle Azra Karaduman var fanget i sammenrast bygning i nesten to døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For redningsarbeiderne som graver seg dypere og dypere inn i de sammenraste bygningene i og rundt byen Van, svinner håpet om å finne overlevende for hver time som går.

De kjemper en håpløs kamp etter det voldsomme jordskjelvet som rammet det sørøstlige Tyrkia på søndag. Men i formiddag fikk de endelig lønn for strevet.

Den to uker gamle babyen Azra Karaduman ble funnet i live inne i ett av de sammenraste byggene i byen Ercis.

Babyen ble tatt hånd om av hjelpemannskaper etter at hun ble båret ut av en gruppe redningsarbeidere.

Innesperret i 47 timer Azra hadde da ligget 47 timer innesperret i et sammenrast bygg. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

- Vi har ventet i nesten to døgn, sier en slektning av det lille barnet, til nyhetsbyrået AP.

TV-bildene viser redningsarbeidere som klapper i det den to uker gamle babyen blir fraktet i sikkerhet, innpakket i et pledd.

2 uker gamle Azra Karaduman ble trukket av en av de sammenrast bygningene i byen Ecris i formiddag. Babyens mor var også fanget i bygningen, og mens hjelpearbeidere hjalp Azra, kjempet hjelpemannskaper for å få ut moren som fortsatt var fanget i huset. Ifølge redningsarbeidere på stedet er faren fortsatt savnet. AFP PHOTO / ADEM ALTAN
2 uker gamle Azra Karaduman ble trukket av en av de sammenrast bygningene i byen Ecris i formiddag. Babyens mor var også fanget i bygningen, og mens hjelpearbeidere hjalp Azra, kjempet hjelpemannskaper for å få ut moren som fortsatt var fanget i huset. Ifølge redningsarbeidere på stedet er faren fortsatt savnet. AFP PHOTO / ADEM ALTAN Vis mer

Se redningsaksjonen i videoespilleren over:

Under en sofa Babyens mor, Seminha, skal også være fanget i bygningen.

Mens hjelpearbeidere hjalp den to uker gamle babyen i sikkerhet, kjemper hjelpemannskaper nå for å få moren ut.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal moren fremdeles være i live, og skal ligge klemt under en sofa inne i den sammenraste bygningen. Ifølge redningsarbeidere på stedet er faren fortsatt savnet.

25 reddet Ifølge New York Times kommer nyheten bare timer etter at en ni år gammel jente også ble reddet. Hun skal ha tilbrakt over 30 timer fanget inne i ruinene.

Ifølge avisa graver nå flere av de rundt 3000 hjelpemannskapene med bare hendene for å finne flere overlevende, mens andre bruker tunge maskiner for å fjerne biter av sammenrast bygningsmasse.

Det finnes så langt ingen offentlig uttalelse på hvor mange mennesker som så langt har blitt reddet. Men lokale medier rapporterer at minst 25 mennesker har blitt reddet ut av de sammenraste bygningene så langt.

Det inkluderer en 19-åring i Ercis som brukte mobiltelefonen til å lede redningsmannskapene til den kollapsede bygningen han befant seg inne i.

Det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan melder at redningsmannskaper så langt har trukket ut fem personer ut av ruinene i live i dag, men langt flere kropper ble funnet i ruinene.

366 bekreftet omkommet Redningsmannskapene har jobbet døgnet rundt for å gjennomsøke de 2260 sammenrast bygningene i og rundt byen Van.

Men til tross for gladmeldinga om den 2 uker gamle babyen svinner håpet om å finne flere overlevende for hver time som går.

Reuters melder i formiddag at 366 mennesker så langt er meldt omkommet, mer enn 1300 skadet og titusener er hjemløse etter det voldsomme skjelvet. Lokale myndigheter sier at de regner med at dødstallene kan stige ytterligere.

REDDET: Redningsarbeider bærer to uker gamle Azra ut av en sammenrast bygning i Van sørøst i Tyrkia. Babyen har overlevd mer enn 47 timer i en sammenrast bygning, etter at et voldsomt jordskjelv der 360 mennesker så langt er meldt omkommet, rammen søndag. Foto: Olga Bozoglu / EPA / Scanpix
REDDET: Redningsarbeider bærer to uker gamle Azra ut av en sammenrast bygning i Van sørøst i Tyrkia. Babyen har overlevd mer enn 47 timer i en sammenrast bygning, etter at et voldsomt jordskjelv der 360 mennesker så langt er meldt omkommet, rammen søndag. Foto: Olga Bozoglu / EPA / Scanpix Vis mer

366 DØDE: Overlevende etter jordskjelvet sitter i ruinene av en bygning i byen Ecris i formiddag. Det voldsomme skjelvet som rammet i og rundt den tyrkiske byen Van på søndag har så langt krevd 366 menneskeliv. Mer enn 1000 mennesker er såret. Foto Osman Orsal / Reuters / Scanpix
366 DØDE: Overlevende etter jordskjelvet sitter i ruinene av en bygning i byen Ecris i formiddag. Det voldsomme skjelvet som rammet i og rundt den tyrkiske byen Van på søndag har så langt krevd 366 menneskeliv. Mer enn 1000 mennesker er såret. Foto Osman Orsal / Reuters / Scanpix Vis mer