Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Baby-skilpadde funnet med 104 plastbiter i magen

Døde etter kort tid av skadene.

GJORDE SJOKKFUNN: Det nylige funnet av en baby-skilpadde på stranda Boca Raton i Florida har ikke latt reaksjonene vente på seg. Foto: The Gumbo Limbo Nature Center
GJORDE SJOKKFUNN: Det nylige funnet av en baby-skilpadde på stranda Boca Raton i Florida har ikke latt reaksjonene vente på seg. Foto: The Gumbo Limbo Nature Center Vis mer

Det var på stranda Boca Raton i Florida at det oppsiktsvekkende funnet ble gjort torsdag.

Det amerikanske natursenteret The Gumbo Limbo Nature Center la ut et Facebook-innlegg på sine egne sider, der de viste fram den lille – og de mange plastbitene.

Facebook-innlegget har ikke latt reaksjonene vente på seg. Det har i skrivende stund opp mot 2000 reaksjoner og 3800 delinger.

SJELDEN: Denne tohodede albino skilpadden har fått en verdi på rundt 230.000 kroner og blir regnet som et av verdens sjeldneste dyr. Vis mer

- Svak og avmagret

Emily Mirowski ved natursenteret undersøkte skilpadda før den døde av skadene.

- Den var svak og avmagret. Jeg kunne fortelle at det ikke kom til å gå bra, sier hun til CNN.

Etter at den døde, obduserte Mirowski skilpadda. I magen på den, fant hun alt fra ballonger til flaskeetiketter.

- Det var virkelig hjerteskjærende, sier hun til kanalen.

Hun understreker at hun imidlertid ikke ble overrasket over funnet. Hun påpeker at slike tilfeller er noe hun har sett forekomme i flere år. Mirowski mener bevisstgjøring må til.

- Det rant ut

- Da hun kuttet den opp, rant det bare ut mer og mer plast, sier Whitney Crowder, lederen for natursenteret, til The Guardian.

TRAGISK: 300 skilpadder av den utrydningstruede arten bastardskilpadder ble funnet utenfor Mexicos sørkyst. Nå har myndighetene startet etterforskning. Video: AP DV / NTB Scanpix Vis mer

- Det er sesong for «washup»-skilpadder her på Gumbo Limbo og bitte små, svake skilpadder renner inn langs kysten. De trenger vår hjelp, heter det i Facebook-innlegget de delte.

- Bare denne morgenen mottok vi 60 skilpadder med liknende skader. Seks av dem har dødd allerede, utdyper hun overfor avisa.

- Må eliminere engangsplastikk

Natursenteret har erfart såpass mye pågang at de har sett seg nødt til å opprette tanker, der lokale eller andre forbigående kan komme og legge fra seg skadde skilpadder.

Derfra, kan de hjelpe så mange de har mulighet til.

Men det går dessverre ikke alle en lys skjebne i vente.

- Det er trist å måtte slippe noen ut igjen i det fri, som du vet ikke har fått all den hjelpen den trenger. Men slik er naturen, sier Crowder.

På rehabiliteringsklinikken blir nemlig bare skilpaddene til de er friske nok til å bli slippet ut i havet igjen, ved Golfstrømmen.

Måten de fjerner plasten i dem på, er å gi dem vannlatende væske, som gjør at den kan skyldes ut.

Crowder kommer med en klar oppfordring overfor The Guardian:

- Folk trenger å eliminere engangsplastikk fra livsstilen sin. Dette problemet er mye større enn at det bare skal være rom for liten individuell endring.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media