Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Baby-Trump» knivstukket

Stukket ned av «noen som var misfornøyd med dens nærvær».

KNIVSTUKKET: Trump-ballongen i Alabama. Foto: Stephanie Taylor/NTB Scanpix
KNIVSTUKKET: Trump-ballongen i Alabama. Foto: Stephanie Taylor/NTB Scanpix Vis mer

Det melder nyhetsbyrået AP.

Den berømte Trump-ballongen ble knivstukket og punktert av en tilskuer under en fotballkamp i delstaten Alabama i USA lørdag.

President Donald Trump var til stede under selve fotballkampen. Ballongen, som er en karrikatur på presidenten, var montert i en park rett i nærheten.

2,5 meter langt kutt

Ifølge Jim Girval, som er en av arrangørene bak protester mot Trump, sier at gjerningsmannen laget et 2,5 meter langt kutt i ryggen på ballongen.

Ifølge AP er en mann pågrepet etter hendelsen.

Demonstrantene opplyser til AP at enkelte tok selfier med ballongen, mens andre skal ha vært mer misfornøyd og ropt «Trump 2020».

- Det er sjelden man ser et sinne som dette, sier Robert Kennedy, også en av arrangørene, om hendelsen.

Berømt

Den oransje ballongen dukket først opp i under en demonstrasjon i England, og skapte da stor debatt. Ballongen er nemlig en karrikatur på Trump som en baby med bleie. I hånda har den en mobiltelefon, trolig for å drive Twitter-krigføring.

Matt Bonner, en av arrangørene bak nevnte demonstrasjon, forklarte at ballongen var ment for å ramme Trumps følelser.

- Trump ser ikke ut til å reagere på den moralske forferdelsen hans personlighet og politikk framprovoserer. Men han har et ego, og det er egoet hans vi angriper her, sa han til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media