Baby utløste rakettstorm

Palestinerne ber om internasjonal beskyttelse etter voldsomme israelske angrep med kamphelikoptre i Gaza by i går kveld. Angrepet var en gjengjeldelse etter at en ti måneder gammel israelsk gutt ble hardt såret av en palestinsk rakett tidligere på dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 55 mennesker er såret i angrepene, ifølge sykehuskilder. Den jødiske babyen er kritisk såret, og ble skadet i den jødiske byen Beer Sheva på Gaza-stripen. Moren og en annen kvinne er lettere skadet.

Helikoptrene skjøt raketter mot mål nær Gaza by, Khan Yunis og Rafah sør i Gazastripen. Gaza ble angrepet også av krigsskip utenfor kysten. Angrepene var blant annet rettet mot bygningene til president Yassir Arafats livgarde, Styrke 17. Det skal ha vært skutt rett ved PLO-leder Yassir Arafats hus, men formannen var i går i Ramallah.

- Disse angrepene viser at det finnes ingen grenser for hva Israel vil gjøre, og at Israel bruker alle slags våpen mot det ubevæpnede palestinske folket, sa Arafats sekretær, Tayeb Abdel Rahim, til radioen Palestinas stemme.

- Israel har ikke noe valg, annet enn å angripe, fordi den palestinske selvstyremyndigheten ikke klarer å hindre antiisraelske angrep, sa statsminister Ariel Sharon seint i går da angrepene var over.

KRITISK: Den jødiske babyen er kritisk såret, mens moren og en annen kvinne ble lettere skadd.