Baby X levde etter fødselen

Obduksjonsrapporten i Stavanger klar.

UKJENT DØDSÅRSAK: Obduksjonsrapporten av den lille jentebabyen som ble funnet i Stavanger i januar er klar. Den fastslår ingen dødsårsak, men Baby X levde trolig en liten stund før hun døde. I dette skapet bak teknisker Geir Arne Egeland på Universitetssjukehuset i Stavanger ligger den døde jentebabyen. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
UKJENT DØDSÅRSAK: Obduksjonsrapporten av den lille jentebabyen som ble funnet i Stavanger i januar er klar. Den fastslår ingen dødsårsak, men Baby X levde trolig en liten stund før hun døde. I dette skapet bak teknisker Geir Arne Egeland på Universitetssjukehuset i Stavanger ligger den døde jentebabyen. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den døde babyen som ble funnet på Våland i Stavanger i januar, levde etter fødselen, ifølge obduksjonsrapporten som ble lagt fram onsdag.

- Bakgrunnen for den konklusjonen er at obduksjonsrapporten viser at hun hadde luft i lungene, men hun har neppe levd lenge, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt til Rogalands Avis nettutgave.

Dødsårsaken er imidlertid umulig å fastslå.

- Grunnen er at det er for mange usikkerhetsfaktorer. Vi kan ikke si noe om barnet er påført ytre skader eller at det for eksempel døde som en konsekvens av fraværende adekvat behandling. Det er mange muligheter, sier Monsen.

Obduksjonen kan heller ikke gi sikre svar på hva som hadde skjedd med jenta, eller hvor hun kom fra, melder NRK.

Politiet har foretatt rundspørringer i området der babyen ble funnet og har også forsøkt å lete etter moren på andre måter. Men politiet har ikke kommet noe lenger i dette arbeidet.

Jenta ble 30. januar funnet etterlatt av en 81 år gammel kvinne i en pose i innkjørselen til en bolig på Våland kort tid etter fødselen.

NTB

BLE FUNNET HER Den nyfødte jenta ble funnet i en papirpose på Våland i Stavanger.
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
BLE FUNNET HER Den nyfødte jenta ble funnet i en papirpose på Våland i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer