Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Babyboom hos verdens sjeldneste neshorn

Fire nye bebiser oppdaget i Jakarta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er håp for verdens sjeldneste neshorntype, etter at det er oppdaget en babyboom Jakarta, Indonesia. Det skriver AP.

- Forskere har funnet tegn på at det nylig er født fire neshorn på øya Java. Det gir håp om at en av verdens sjeldneste dyreraser kan overleve, sier WWF i en pressemelding.

Forskerne fant tre par fotspor til mor og barn i Ujung Kulon nasjonalpark. De traff også på et liten neshorn, som de identifiserte som et hunn-neshorn, sammen med moren sin.

Ettersom de fire ble oppdaget i områder lang unna hverandre, og det var forskjell i fotsporstørrelsen, konkluderer forskerne med at det er fire forskjellige unger.

- Java-neshornet er på randen av utryddelse, og funn som tyder på at bestanden reproduserer og kanskje er i sakte vekst, gir håp for at arten skal overleve, sier Arman Malolongan ved Indonesias skogdepartement.

Det er mellom 28 og 56 Java neshorn igjen i Ujung Kulon nasjonalparken, og det gjør Javaneshornet til et av de sjeldneste pattedyrene i verden. Det finnes kun én populasjon til i verden, i Vietnam. Der er det enda færre dyr, mest sannsynlig ikke flere enn åtte.

Målet er å opprette en annen gruppe neshorn utenfor nasjonalparken, slik at sjansen for at arten skal overleve dersom noe skulle skje innenfor parken, økes.

UTRYDNINGSTRUET Java-neshornet er verdens sjeldneste store pattedyr. Her en unge og moren fanget med kameralinse i 2003