Babydrap ryster Danmark

Den vesle jenta ble funnet ihjelslått og naken i en glissen hekk i en forstad til København 2. juledag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mogens Kjeldsen gikk tur med hunden sin fredag morgen, da han gjorde det makabre funnet. Den vesle jenta lå på en liten steinmur med en løvløs hekk, med hodet vendt ut mot gata.

- Det var en liten jente, hun var litt rød i huden, og så europeisk ut. Hun hadde ingen klær på seg. På hekken hang et håndkle med blod på, forteller de sjokkerte vitnene. De forteller at navlestrengen fremdeles hang på jenta, og at denne så ut til å ha blitt bitt eller revet av.

Den lille jenta fikk kunne leve noen få timer, før noen slo henne ihjel. Obduksjonsrapporten viser at jenta døde av kraniebrudd, sannsynligvis som en følge av at hun er blitt kastet i veggen eller gulvet.

Hektisk politijakt

Dansk politi leter nå høyt og lavt etter barnets mor, og vedkommende som kan ha tatt livet av jenta.

- Hun er blitt drept med kraftig vold mot hodet, forteller John Lorenzen ved politiet i Købehnavn til svenske Aftonbladet.

Det skal ha vært umulig ikke å få øye på jenta - hvilket leder politiet til å tro at hun ikke kan ha ligget der særlig lenge. Politiet regner det imidlertid for usannsynlig at jenta ble født der hun ble funnet. De vet ikke om hun ble drept der, eller fraktet dit etter å ha blitt slått ihjel. Politiet har hatt naboaksjon, men ingen skal kjenne til at noen gravide naboer.

Mistenker barnemoren

Teorien går i retning av at barnet ble født av en ung, dansk jente med psykiske problemer.

Politiet har fått få tips i saken, og henvender seg nå til publikum i håp om å få løst den tragiske saken. Derfor fikk også alle sykehus i området i dag pålegg om å bryte taushetsplikten og fortelle hvilke kvinner som har hatt termin disse dagene, melder danske Berlingske Tidende.