Babydraps-tiltale henlagt

Riksadvokaten har henlagt straffesaken mot det tidligere paret som i desember i fjor ble siktet for å ha tatt livet av mannens ett år gamle sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mente det var grunnlag for å tiltale de to for overlagt drap, men riksadvokaten påpeker at dødsårsaken er uklar og bevisene for svake.

- Politiet tegnet et bilde av min klient som en splittet og kaldblodig drapskvinne. En slags Norges svar på Dr. Jekyll og Mr. Hyde. I virkeligheten er hun en omsorgsfull sykepleie-elev som har bakgrunn i kristelig ungdomsarbeid, sier advokat Frode Sulland, den 25 år gamle Oslo-kvinnens forsvarer. Kvinnen var tidligere kjæreste med 32-åringen som var far til den lille gutten.

Begge har vært siktet for overlagt drap siden de ble pågrepet 3. januar i år. Den 15 måneder gamle gutten var allerede død da han på morgenkvisten søndag 15. desember i fjor ble brakt til Ullevål sykehus.

Ingen bevis

Sykepleie-eleven har sittet 45 dager i politiets varetekt.

- Men de greide ikke å knekke henne, sier Sulland. Etter at hun ble løslatt, har kvinnen tatt eksamener og gjennomført sin praksisperiode.

Sulland sier politiet ikke har klarlagt dødsårsaken, og heller ikke funnet holdbare bevis for at det har skjedd noe kriminelt.

Erstatning

Politiadvokat Sven T. Røer ved Oslo Politidistrikt meddelte i går at de tar riksadvokatens avgjørelse til etterretning.

Frode Sulland er svært kritisk til politiets behandling av saken, men mener også at media har opptrådt svært ukritisk.

Det kan komme på tale å kreve erstatning fra det offentlige for uberettiget straffeforfølging. Enkelte medier kan også bli saksøkt av kvinnen.