Babydrapsmann (20) kaller drapene «umenneskelige»

Knivdrepte småbarn på 6 og 9 måneder.

ÅSTEDET: Barnehagen Fabeltjesland (Eventyrland) i Dendermonde prydes av en stor mengde kosedyr og blomster som folk har lagt ned etter tragedien sist fredag. Foto: DOMINIQUE FAGET/AFP/SCANPIX
ÅSTEDET: Barnehagen Fabeltjesland (Eventyrland) i Dendermonde prydes av en stor mengde kosedyr og blomster som folk har lagt ned etter tragedien sist fredag. Foto: DOMINIQUE FAGET/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kim De Gelder (20), mannen som er siktet for å ha drept to småbarn og en voksen inne i en barnehage i Belgia sist fredag, har nå snakket ut for første gang etter at han ble pågrepet, skriver BBC News.- Jeg skjønner at det jeg gjorde, var umenneskelig, skal han ha sagt ifølge sin advokat Jaak Haentjes.

13 skaddDen unge mannen ble sett mens han gikk berserk med kniv inne i barnehagen Fabeltjesland (Eventyrland) i den østflamske byen Dendermonde, etter å ha blitt sluppet inn av personalet:I tillegg til de tre døde - to babyer på henholdsvis 6 og 9 måneder og en 54-årig kvinne - ble 13 barn og voksne skadd i det voldsomme angrepet.

De Gelder har fram til nå nektet å si noe som helst om drapsdagen - men har nå åpnet seg noe for sin advokat.

- Jeg tror han føler anger. Det er hva han sier - men det vil være å gå for langt å si at han tar avstand fra det han har gjort, sier advokat Haentjes, som beskriver samtalen med klienten som «konstruktiv».

- Vi snakket om livet hans, men også om hendelsen. Grunnen til at han valgte seg ut småbarn i en barnehage som ofre, er fortsatt et mysterium, sier Haentjes og understreker at De Gelder er rede til å hjelpe til for å få klarhet i dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer