Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Babydrapssiktet par oppsøkte Ahus fordi sønnen (ti uker) hadde diaré. Sykehuset fant flere alvorlige saker

Par varetektsfengsles i to nye uker for babydrap.

AKTOR: Politiadvokat Kari Kirkhorn er aktor i saken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AKTOR: Politiadvokat Kari Kirkhorn er aktor i saken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samboerparet (29 og 30) som er siktet for å ha drept sin ti uker gamle sønn samtykker i ytterligere to uker varetektsfengsling. Det bekrefter politiadvokat Kari Kirkhorn overfor Dagbladet.

Kirkhorn sier alle de tekniske undersøkelsene i saken er unnagjort, og at de nå konsenterer seg om avhør av de siktede. De to har blitt avhørt to ganger hver etter at de for litt over to uker siden ble pågrepet og siktet for forsettlig drap og medvirkkning til drap.

Dagbladet omtalte etterforskningen av paret allerede i januar i år. Politiet satte i gang etterforskning etter at Ahus sendte en bekymringsmelding til politiet 17. desember i fjor. Foreldrene hadde da oppsøkt Ahus for å få akutthjelp til sønnen.

- Grunnen til at de dro til sykehuset var at sønnen hadde diaré, sier politiadvokat Kirkhorn til Dagbladet.

Men sykehuset oppdaget at gutten hadde alvorlige skader. Gutten ble sendt videre til Rikshospitalet, hvor han døde tre dager senere. Politiet mener obduksjonsrapporten viser at skadene ikke kan være selvpåført eller for eksempel skyldes fall fra et stellebord eller et annet uhell.

FORSVARERE: Arne Gunnar Aas (t.v, forsvarer faren) og Bjørn Rudjord (t.h, moras forsvarer). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORSVARERE: Arne Gunnar Aas (t.v, forsvarer faren) og Bjørn Rudjord (t.h, moras forsvarer). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Personalet på sykehuset oppdaget at han hadde flere skader, sier Kirkhorn.

En tredjeperson er formelt siktet i saken. Medsiktede er i familie med babyen, og ble siktet fordi vedkommende bodde i samme bolig som samboerparet.

Samboerparet nekter straffskyld, opplyser de to forsvarerne i saken, advokat Bjørn Rudjord og advokat Arne Gunnar Aas, til Dagbladet. Ingen av forsvarerne ønsker å kommentere detaljene i saken, men opplyser at klientene har vært villige til å forklare seg for politiet.

Paret ble pågrepet for litt over to uker siden.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!