Babyen hadde store skader i hodet

Den ni måneder gamle gutte-babyen døde av omfattende stump vold mot hodet. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser store indre hodeskader, opplyser politiavdelingssjef Magne Storaker ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Klokka 13 i formiddag ble den 28 år gamle kjæresten til babyens mor (19) fremstilt i Kristiansand tingrett med begjæring om fire ukers varetektsfengsling. Påtalemyndigheten ber om at han de to første ukene skal sitte i isolasjon. Mannen er av afrikansk opprinnelse, men har norsk statsborgerskap.

Han slapp nylig ut fra soning. Mannen er tidligere domfelt for vold, ran og motarbeidelse av rettssystemet, opplyser Storaker.

Ventet med å varsle

Politiet har anlagt en bred etterforskning i saken. Blant annet skal det gjennomføres flere taktiske ransakinger.

Det var lørdag morgen at den døde babyen ble hentet av ambulansepersonell i en kjellerleilighet i Framnesveien på Lund i Kristiansand. Politiet fikk melding om dødsfallet klokka 10.18 lørdag. Da hadde det gått over en time fra babyen ble brakt til sykehuset.

Etter avhør lørdag ettermiddag ble kvinnens kjæreste (28) pågrepet og siktet for dødsfallet.

Han har hele tiden nektet ethvert kjennskap til dødsfallet og har stilt seg totalt uforstående til anklagene.

28-åringen har forklart politiet at han sov da kvinnen vekket ham og fortalte at hun ikke fikk kontakt med sin lille sønn.

Mannen skal ha kommet til kjellerleiligheten en gang etter midnatt natt til lørdag. Han hadde da vært ute på en kjøretur.

Mannen ringte selv nødnummeret 113 og ga beskjed om at barnet ikke pustet. Både han og moren ble med i ambulansen til sykehuset der man raskt fastslo at barnet ikke var i live.

Siktede er selv pappa til et barn han har med en annen kvinne. Han har fortalt sin forsvarer at han er svært glad i barn. Natt til søndag fikk han medisinsk bistand fra legevakta fordi han nærmest brøt sammen i sorg over det døde barnet.