«Babyen» i fella etter 14 år

Camorra-sjef Antonio Iovine (46) pågrepet idag. Dømt til livstid allerede.

 TATT ETTER 14 ÅR:  En mann som Napoli-politiet i kveld identifsierer som Antonio Iovine på inn inn til politihovedkvarteret i Napoli iført håndjern. FOTO: SALVATORE LAPORTA, AP/SCANPIX.
TATT ETTER 14 ÅR: En mann som Napoli-politiet i kveld identifsierer som Antonio Iovine på inn inn til politihovedkvarteret i Napoli iført håndjern. FOTO: SALVATORE LAPORTA, AP/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Italiensk politi arresterte i ettermiddag en av de mest ettersøkte mafiasjefene i landet.  Antonio Iovine (46) har vært på rømmen i 14 år.

Seinest i 2008 ble han dømt til livstid for medvirkning til flere drap og annen kriminialitet etter en 10 år lang rettssak mot 36 medlemmer av camorra-klanen Casalesi, som regjerer i Napoli-distriktet.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble camorra-bossen arrestert i en leilighet i Casal di Principe der den fryktede Casalesi-familien har base. 

Politiet i Caserta, som gikk til aksjon, har ikke kommet med noen detaljer om pågripelsen - annet enn at han ble fraktet rett til Napoli-politiets hovedkvarter.

Most wanted Antonio Iovine går under kallenavnet  «babyen» på grunn av sitt barnlige utseende - iallefall fram til han gikk under jorda i 1996. Siden da har han vært på «most wanted»-lista til italiensk myndigheter. Han har vært etterlyst internasjonalt siden 1999.

Camorraen er store blant annet i søppelbransjen i Napoli, som har vært helt ute av kontroll for myndighetene.

Den  nyarresterte camorra-bossen er blant annet mistenkt for å ha myndighetene i byen «på lønningslista».

Søppel-milliarder Italienske påtalemyndigheter anslår at camorraen tjener fem milliarder kroner i året - bare på søpla i Napoli.

Antonio Iovine er regnet som en av de to store sjefene i Casalesi-klanen. Michele Zagaria (42) er fortsatt på frifot.

I

 SIST SETT:  Babyen Antonio Iovine - nå 46 - har vært på rømmen siden 1996. FOTO: WIKIMEDIA.
SIST SETT: Babyen Antonio Iovine - nå 46 - har vært på rømmen siden 1996. FOTO: WIKIMEDIA. Vis mer