Funnet drept og begravet i kjeller:

- Babyen i magen mangler

To kvinner er funnet drept etter en forsvinning i Mexico. Den ene var gravid - og da politiet kom til stedet, skal babyen ha vært borte.

DREPT OG BEGRAVD: Claudia (t.v) og Martha (t.h) ble funnet drept og begravd i en kjeller i Mexico. Foto: Newsflash.
DREPT OG BEGRAVD: Claudia (t.v) og Martha (t.h) ble funnet drept og begravd i en kjeller i Mexico. Foto: Newsflash. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Martha Aurora Ramirez Luis (19) og Claudia Izbeth Gonzalez Perales (34) forsvant sporløst nordøst i Mexico den 26. november i år.

De to kvinnene ble sist sett da de satte seg inn i en taxi bestilt via en mobilapp. Det var ingen som visste hvor de to kvinnene skulle.

Nå har politiet arrestert to mistenkte som skal ha tilstått å ha drept de to kvinnene, samt gravlagt dem i en kjeller under en lagerbygning den 30. november, ifølge det lokale mediet Milenio.

Tjenestemenn og rettsmedisinske eksperter fant kvinnenes levninger i kjelleren dagen etter, skriver nyhetsbyrået NewsFlash, som melder at mora til avdøde Martha (19) er sønderknust.

Begge kvinnene døde av kvelning, ifølge Institute of Criminalistics and Expert Services.

VENNINNER: Claudia (34) fra venstre, avbildet med venninnen Martha (19). Venninnene ble funnet drept i Mexico etter å ha vært meldt savnet. Foto: Newsflash.
VENNINNER: Claudia (34) fra venstre, avbildet med venninnen Martha (19). Venninnene ble funnet drept i Mexico etter å ha vært meldt savnet. Foto: Newsflash. Vis mer

Tragedien stopper imidlertid ikke der: Den yngste kvinnen, Martha, var nemlig gravid - og da kvinnene ble funnet, manglet babyen i magen.

- Jeg er dobbelknust. Babyen i magen mangler. Hvor er barnebarnet mitt, den kjære babyen? Han er borte, sier den opprørte mora til Milenio.

Babyen skal ha vært 8 måneder gammel.

GRAVID I 8. MÅNED: Martha avbildet med sin mor. Nå er babyen antatt savnet. Foto: Newsflash.
GRAVID I 8. MÅNED: Martha avbildet med sin mor. Nå er babyen antatt savnet. Foto: Newsflash. Vis mer

Marthas mor er svært opprørt og hevder overfor flere spanske medier at hun tror politiet holder tilbake informasjon om hvor babyen kan være.

- Jeg vil holde vake for ham, men ingen vil fortelle meg noe. Mitt eneste ønske er rettferdighet for jentene og barnebarnet mitt, sier hun videre.

Mora har også opprettet spleissider på Internett for å få råd til å betale for begravelsene.

Flere lokale medier oppgir at de har kontaktet lokale myndigheter for informasjon om den savnede babyen, men hittil uten hell.

Det er også uklart hvorvidt Marthas mage ble skåret opp, eller om drapet førte til en indusert fødsel, skriver Newsflash.

Minst 10 kvinner og jenter blir drept hver dag i Mexico, ifølge en Amnesty-rapport. Ofrenes familier blir overlatt til å utføre sine egne drapsetterforskninger.

Mexico registrerte 3723 drap på kvinner i 2020, hvor rundt 940 ble etterforsket som kvinnemord.

Dette rystende drapet på gravide Martha og venninnen Claudia er blant dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer