Babyen lå død i mange timer

HORTEN (Dagbladet): Den 18 år gamle mora er nå siktet for mishandling av babyen sin. Politiet mener hun har påført den seks uker gamle gutten bruddskader. Babyen kan ha ligget død i senga i mange timer før mora oppdaget det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går bekreftet politiinspektør Eskil Bredesen at den fengslede 18-åringen er siktet for legemsbeskadigelse i tillegg til å ha sviktet omsorgen for den nyfødte gutten.

Det er den foreløpige obduksjonsrapporten som viser bruddskader på babyen som er bakgrunn for siktelsen. Den direkte årsaken til at gutten døde forrige fredag, er fortsatt uklar.
Politiet håper at svaret vil foreligge når den endelige obduksjonsrapporten er klar.

Blånekter

Den unge mora blånekter for at hun har skadd babyen eller gitt gutten manglende omsorg.

- Hun har i alle avhør nektet for å ha gjort noe galt, sier hennes forsvarer, advokat Helge Hjetland.
Han har påkjært kjennelsen om at 18-åringen skal sitte fire uker i varetekt. Agder lagmannsrett tar stilling til saken i dag. Da blir det også avklart om den unge mora eventuelt skal ha brev- og besøkskontroll, slik politiet krever.

Mange avhør

Politiet har avhørt et førtitalls vitner for å klarlegge hvordan babyen hadde det hjemme hos mora. Vitneutsagn i tillegg til obduksjonsrapporten danner grunnlaget for siktelsen om omsorgssvikt.

Etter det Dagbladet forstår er det også et sentralt moment i saken at dødstidspunktet er uklart.

Familien varslet sykehuset om ettermiddagen, men det blir ikke utelukket at ungen kan ha vært død i mange timer uten at mora oppdaget det. Det kan være en indikasjon på manglende omsorg for barnet.
Det er ingen andre mistenkte i saken. Barnefaren bor på en annen kant av landet og er ikke involvert i saken.

Den 18 år gamle mora kom rett fra sønnens begravelse mandag og til forhørsretten. Hun kjemper med sorgen over å ha mistet gutten - og anklagene om mishandling og omsorgssvikt.

Det er tatt et stort antall prøver av gutten, og dødsårsaken er trolig ikke klar før om to til tre uker.

<B>TREGEDIE:</B> Hva skjedde med den seks uker gamle babyen? Mora nekter for mishandling og omsorgssvikt, men ble framstilt for fengsling like etter begravelsen av sin egen baby.